Cum faci cel mai gustos pilaf de post. Secretul care face preparatul pufos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pilaful, un preparat prefecrat în post FOTO bucataras.ro
Pilaful, un preparat prefecrat în post FOTO bucataras.ro

Un preparat uşor, preferat în post, iese delicios după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Gustosul pilaf se găteşte rapid, fiind nevoie de doar câteva ingrediente. Reţeta a fost publicată în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Ingrediente:

1 ceaşcă orez 

1 pahar untdelemn 

1 legătură pătrunjel

1 ceapă 

sare, piper, cât vreţi 

500 g ciuperci de care o fi (bune chiar şi cele uscate).

Mod de preparare: 

Ceapa se toacă şi se prăjeşte în ulei, într-o cratiţă mărişoară. Când s-a aurit, se adaugă orezul bine grijit şi scurs, să se călească puţin, să prindă gust bun. Îl rumeniţi uşor, mestecând mereu, altfel se lipeşte. Ciupercile bine spălate se toacă şi se pun peste orez, cu sare şi piper, amestecând mereu. După 5 minute de prăjit, se stinge pilaful cu 2-3 ceşti de apă, se amestecă şi se acoperă. Se pune în cuptor la foc mic, 30-40 de minute, până se rumeneşte la suprafaţă, fără a mesteca în el ca să nu se spargă bobul. Se toacă pătrunjel şi se presară peste pilaf.

Gazetarul, pasionat de bucătărie

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.

În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum faci plăcinta cu mere perfectă. Reţeta preparatului care se topeşte în gură, ce fel de fructe se folosesc

 

Cum faci cel mai bun ostropel de pui. Ingrediente care dau savoare sosului de usturoi, în cât timp e gata

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite