Ce minuni face varza murată. Singurul aliment cu vitamina B12 care curăţă sângele de toxine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaarza murată, un medicament natural, ieftin şi sănătos FOTO Shutterstock
Vaarza murată, un medicament natural, ieftin şi sănătos FOTO Shutterstock

Nelipsită de pe masa românilor, mai ales în varianta murată, varza este un medicament pentru numeroase afecţiuni. Specialiştii spun că reprezintă remediul excelent împotriva constipaţiei, iar mesele cu mâncăruri grele necesită şi prezenţa acesteia.

“Varza murată conţine mai multă vitamina C decât varza în stare crudă, ajutând la întărirea sistemului  imunitar. De asemenea, în varza murată se găseşte vitamina B12, fiind singurul aliment vegetal care o conţine, care încetineşte îmbătrânirea şi protejează sistemul nervos, prevenind pierderile de memorie.

Mai mult decât atât, varza murată este excelentă în tratarea ulcerului, deoarece aceasta conţine vitamina U, vitamină antiulceroasă. Atât varza murată, cât şi cea crudă sunt recomandate în diete şi cure de slăbire datorită aportului caloric foarte redus. Persoanele hipotensive pot consuma zilnic câte un pahar de zeamă de varză murată, de asemenea şi persoanele care suferă de constipaţie”, explică pe blog-ul său dr. Cătălin Luca, medic internist, cu competenţă în apifitioterapie.

Vitaminizează organismul

Zeama de varză murată ajută la detoxifierea organismului şi la prevenirea infecţiilor respiratorii pe timp de iarnă, contribuind la vitaminizarea şi mineralizarea organismului. De asemenea, varza murată, la fel ca toate alimentele fermentate, este o sursă extraordinară de probiotice. În aproximativ 150 de grame de varză murată se găsesc peste 10 miliarde de bacterii benefice, având un rol foarte important pentru menţinerea sănătăţii intestinelor şi îndepărtarea eficientă a toxinelor din organism.

Crudă, sub formă de salată sau suc, fiartă în abur, murată, călită,  varza este condiserată încă din Roma antică un remediu universal. Veritabil vraci al naturii, varza conţine substanţe cu proprietăţi antitumorale, antioxidante şi antiinflamatoare excepţionale.

200 de grame de varză, porţia ideală

De asemenea, consumul de varză stimulează imunitatea la foarte multe forme de cancer. Varza este bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), precum şi antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului, dar au un efect benefic şi asupra frumuseţii. “Cancerul este una dintre bolile în care consumul de varză are rezultate spectaculoase. Studiile efectuate au arătat că varza consumată în stare crudă, gătită rapid sau murată are efecte anticancerigene şi antitumorale. Dacă 3-5 zile pe săptămână consumăm 200 grame de salată de varză ne punem la adăpost de o multitudine de forme de cancer”, explică dr. Cătălin Luca.    

Vă recomandăm şi:

Fructele care distrug toxinele. Substanţa uimitoare din struguri, considerată de specialişti cel mai puternic antioxidant

Planta minune care ne scapă de otrăvurile zilnice. Brusturele, cel mai eficient remediu pentru detoxifiere

3 alimente-medicament care te scapă de oftalmolog. Ce minuni fac betacarotenul şi luteina din farfurie pentru ochi

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite