Aproximativ 20 de şoferi implicaţi în carambolul de pe A2, audiaţi. Luni se face expertiza tehnică a maşinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul în lanţ s-a petrecut sâmbătă dimineaţă pe A2 FOTO ISU Bucureşti
Accidentul în lanţ s-a petrecut sâmbătă dimineaţă pe A2 FOTO ISU Bucureşti

Autorităţile continuă ancheta în cazul carambolului peteecut sâmbătă dimineaţă pe A2 în care au fost implicate 29 de maşini, iar 4 persoane au murit şi 56 au fost rănite. Aproximativ 20 de conducători auto implicaţi în tragedie au fost audiaţi, la Biroul Poliţiei A2, încă de sâmbătă seară.

Potrivit poliţiştilor, pentru stabilirea cu exactitate a vinovaţilor de tragedie, luni, specialişti rutieri vor veni la sediul Poliţiei A2 pentru inspecţia tehnică a maşinilor.
"Aproximativ 20 de conducători auto care nu au fost internaţi, care nu au suferit vătămări au fost audiaţi pentru stabilirea cauzelor producerii acestui eveniment. La acest lucru se va adăug aluni şi efectuarea inspecţiei tehnice la autovehicule. Se vor face probabil expertize, în funcţie de ce dispune procurorul care coordonează activitatea. Oamenii îşi vor putea ridica maşinile pentru a le repara probabil după inspecţia tehnică, care a fost organizată pentru ziua de luni", a declarat George Grigore, director adjunct al Direcţiei Rutiere.

Viteza şi nepăstrarea distanţei în mers

Acesta spune că, primele informaţii, se conturează şi pricipalele cauze ale accidentului în lanţ: viteza neadaptată condiţiilor meteo şi nepăstrarea distanţei corespunzătoare.
"Principalele cauze care au dus la producerea acestei tragedii sunt viteza neadaptată condiţiilor meteo rutiere, respectiv ceaţă cu vizibilitate pe alocuri sub 20 de metri şi nepăstrarea distanţei în mers faţă de autovehiculul din faţă", a mai declarat George Grigore, director adjunct al Direcţiei Rutiere.

Acuzaţii de ucidere din culpă şi vătămare corporală

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a deschis dosar penal în cazul accidentului în lanţ produs sâmbătă dimineaţă, 5 noiembrie, pe autostrada A2. Conform prim-procurorului Liliana Bănescu, încadrarea este de ucidere din culpă şi vătămare corporală.Procurorii implicaţi în anchetarea tragediei de pe A2 spun că, deocamdată, nu se poate vorbi despre niciun vinovat. Necropsia celor 3 persoane decedate şi rezultatele probelor biologice vor atârna greu în anchetă şi probabil, dacă este cazul, vor schimba încadrarea juridică.

"Parchetul de pe lângă Judecătoria Legliu Gară a înregistrat dosarul, iar din primele date rezultă că încadrarea probabilă este de ucidere din culpă şi vătămare corporală, având în vedere că vorbim despre 29 victime rănite grav. E dificil să ne pronunţăm acum, cercetarea la faţa locului încă nu s-a încheiat. Sunt foarte multe persoane vătămate, în diferite situaţii medicale, care pot evolua pe parcurs. Având în vedere numărul victimelor, este posibil ca încadarea să se schimbe pe parcurs, în funcţia de evoluţia stării de sănătate a victimelor. Poate că va fi cu încadrare pe formă agravată ", a declarat, pentru Adevărul, Liliana Bănescu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară.

Vă recomandăm şi:

Ce mesaje afişau panourile de avertizare de pe A2 în momentul producerii tragediei. Oficialii de la Autostrăzi susţin că erau perfect funcţionale

Cum s-a produs tragedia de la Lehliu, cel mai grav accident petrecut vreodată pe o autostradă din România. Un şofer a ieşit fără să se asigure dintr-o benzinărie

Martor ocular la tragedia de pe A2: „S-a ajuns la carambol după ce un şofer a ieşit din parcare“

Ce se urmăreşte în dosarul penal deschis pentru tragedia de pe Autostrada Soarelui. Primele infracţiuni anchetate: ucidere din culpă şi vătămare corporală

Cum putea fi evitată nenorocirea de pe A2. La ce trebuie să fim atenţi când circulăm pe ceaţă, sfaturi de la poliţişti

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite