Cel puțin un mort și 14 răniți după două explozii care s-au produs miercuri dimineață în Ierusalim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile israeliene susțin că au fost atacuri cu bombă în două stații de autobuz, la intervale de jumătate de oră și presupun că la originea atacurilor se află palestinienii.

Foto EPA EFE (arhivă)
Foto EPA EFE (arhivă)

UPDATE: Cel puţin o persoană a murit şi 14 au fost rănite miercuri dimineaţa în două atacuri cu bombă produse în două staţii de autobuz din Ierusalim, transmit agenţiile internaţionale de presă, citând responsabili israelieni.  

  Ambasadorul UE, Dimităr Ţancev, s-a declarat "oripilat de aceste atacuri teroriste" şi a transmis "cele mai sincere condoleanţe familiilor victimelor", subliniind într-un comunicat că "terorismul nu este justificat niciodată".

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, a "salutat" atacurile, fără a le revendica, asigurând la rândul ei într-un comunicat că ele reprezintă "preţul crimelor şi agresiunilor" Israelului "împotriva poporului" palestinian.  

O explozie produsă într-o staţie de autobuz la ieşirea din oraş s-a soldat cu 12 răniţi, dintre care doi grav, iar o a doua, survenită într-o altă staţie, a avariat un autocar şi s-a soldat cu trei răniţi, potrivit serviciilor de salvare, informează Agerpres.

Poliţia israeliană a afirmat într-un comunicat că exploziile, produse la o jumătate de oră una de cealaltă, au fost un presupus atac palestinian.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite