Legendarul urs Rambo tulbură apele în județul Buzău, după ce a fost prins la Ploiești. Scandalul, pe cale să izbucnească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile din județul Prahova au scăpat definitiv de grija ursului Rambo, cel care a fost alergat prin Ploiești mai bine de o lună de zile. Celebrul animal ar fi fost relocat în județul vecin, Buzău, în zona alpină a comunei Siriu. Anunțul a fost făcut la miezul nopții, pe Facebook, de primarul comunei Cerașu.

Sursa Ursul Rambo / Facebook
Sursa Ursul Rambo / Facebook

Despre aducerea ursului în localitatea buzoiană, nu se știe însă nimic la nivelul administrației locale. Primarul din Siriu spune că va cere lămuriri, deoarece localitatea are oricum mari probleme cu urșii, aproape zilnic fiind emise mesaje Ro Alert pentru a semnaliza prezența ursului în zone locuite sau aproape de șosele.

Ursul Rambo a devenit personaj de legendă urbană în Ploiești. El a reușit ca, mai bine de o lună, să fie mereu un pas înaintea autorităților care îl căutau zi și noapte pentru a-l reloca într-o zonă sălbatică. Legendarul animal are de câteva zile și o pagină de Facebook, unde îi sunt relatate peripețiile.

„Echipa de poliție a orașului, condusă de comisarul Căpitanu', își strângea cu toții mustățile, încercând să-și dea seama cum de ursul ăsta reușea să-i păcălească de fiecare dată. Ei încercau tactici noi, plase de prindere sofisticate, și chiar au chemat niște vânători profesioniști pentru a rezolva «problema Rambo». Dar ursul avea mereu un as în mânecă – fie se îmbrăca într-un costum de paznic de parc, fie se strecura într-o mașină de pompieri parcată sau se deghiza într-un copac impozant care sfida gravitația”, scrie autorul paginii „Ursul Rambo”.

Luni dimineață, ursul care se perinda pe străzile din Ploiești a fost prins, pe amplasamentul rafinăriei Lukoil. Reprezentanţii rafinăriei au semnalat prezenţa animalului, iar la faţa locului s-a deplasat echipa de intervenţie, acţiunea de prindere fiind una dificilă din cauza faptului că, în caz de pericol, nu se putea trage cu arma în incinta rafinăriei. Rambo a fost tranchilizat şi pregătit pentru relocare.

Autoritățile din Prahova au anunțat inițial că ursul a fost relocat pe raza comunei Cerașu, de la granița cu județul Buzău. Informația a fost însă infirmată, la miezul nopții, printr-o postare a primarului din Cerașu, comună pe raza căreia se află Tabla Buții, satul în extravilanul căruia ar fi fost lăsat Rambo în libertate. Conform primarului Alin Staicu, ursul a ajuns de fapt pe raza județului Buzău.

„Doresc să informez locuitorii Comunei Cerașu că ursul botezat Rambo, relocat din zona Ploieștiului, nu a fost relocat la noi în localitate, ci în zona Siriu. Autoritățile locale au însoțit echipa de la Ploiești pentru a se asigura că nu este lăsat pe teritoriul comunei noastre. Menționăm că nu suntem de acord cu relocarea urșilor în zona noastră, în principal datorită faptului că avem deja foarte multe exemplare pentru suprafața de pădure existenta pe teritoriul nostru administrativ”, a transmis primarul din Cerașu.

Dacă relocarea s-a făcut pe teritoriul județului Buzău, demersul a avut loc fără știrea autorităților de aici. Cel puțin asta susține primarul din Siriu, care spune că nu a primit nicio solicitare, nici măcar o simplă informare, cu privire la relocarea vreunui urs din Prahova în zona alpină a comunei buzoiene.

Primarul Dragoș Voicu ne-a declarat că va cere lămuriri administratorilor fondurilor de vânătoare din zonă și spune că exclude relocarea altor urși în comuna Siriu, care oricum are mari probleme cu sălbăticiunile.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite