Un nou „foc viu“, aprins în apropierea unui drum judeţean din Buzău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Constantin Drenea
Sursa Constantin Drenea

Comuna buzoiană Lopătari are pe teritoriul său un important monument natural, numit în popor „focul viu“, fenomen care se mai găseşte în puţine locuri de pe glob. Puţini ştiu că în zonă există un alt punct în care flăcări de aproape jumătate de metru ies din pământ.

Focul viu de la Terca este un fenomen natural generat de gazele care ţâşnesc prin crăpăturile scoarţei terestre şi apoi se aprind spontan, formând flăcări de 50, până la 100 de centimetri înălţime. 

Focurile vii se sting din când în când, dar întotdeauna există persoane care să le aprindă. Flăcările au înălţimi mult mai mari noaptea, atingând şi 1,5 metri.

Traseul către Focul Viu de la Terca, este nerecomandat turistilor comozi, deoarece infrastructura rutieră lasă mult de dorit.

Principala rută spre Focul viu din satul Terca, cel cunoscut de drumeţi, porneşte din municipiul Buzău, pe DJ 203 K. 

Din centrul comunei Lopătari spre Terca, se merge pe un drum neasfaltat, de aproximativ şapte kilometri, cu terasamentul foarte degradat, porţiune neprevăzută cu indicatoare. În apropiere de Focul Viu drumul rămâne accesibil numai camioanelor mari şi tractoarelor forestiere. 

VIDEO

Tot în Lopătari există un ”foc viu” într-o zonă mult mai accesibilă decât cel din satul Terca, putând fi văzut, mai ales pe timpul nopţii, chiar din drumul judeţean 203K. 

Se află la aproximativ 500 de metri de drumul judeţean. ”Acest foc a mai fost activ în trecut, dar din motive necunoscute s-a stins”, spune Viorel Bănică, un localnic care a postat înregistrări cu noua atracţie a comunei.

Accesul până la focul viu de la Lopătari se face pe o potecă ce duce spre satul Plaiul Nucului.

VIDEO

Vă mai recomandăm: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite