Pompierii buzoieni au muncit la foc continuu. Zeci de incendii de vegetație uscată VIDEO

0
Publicat:

Pompierii buzoieni s-au confruntat, în ultima perioadă, cu un nou val de incendii de vegetație uscată. Astfel, într-o singură săptămână, au fost semnalate aproape 40 de astfel de incendii.

În acest context îngrijorător, specialiștii de la ISU Buzău trag un nou semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl reprezintă arderea necontrolată, pe lângă riscul de a primi amenzi usturătoare.

În majoritatea cazurilor, incendiile au pornit din cauza utilizării focului în spații deschise, fără respectarea normelor de protecție împotriva incendiilor, în scopul igienizării terenurilor prin arderea deșeurilor ori a vegetației uscate.

Au dat cel mai mult de furcă angajaților ISU Buzău incendiile de vegetație de la Scorțoasa și Năeni, unde, în total, au ars aproximativ 400 de hectare de vegetație uscată.

Incendiul de vegetație uscată din comuna buzoiană Năeni a fost stins de pompieri după aproximativ 20 de ore de luptă cu focul, care s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 200 de hectare. Din cauza rafalelor de vânt, flăcările s-au apropiat de o zonă cu case dar şi de o pădure.

Alarma s-a dat joi, 8 februarie 2024, în jurul orei 13.30, când la fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de primă intervenție și comandă și două ATV (un ofițer +15 subofițeri).

Forțele de intervenție au fost suplimentate ulterior cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și un microbuz. În total, doi ofițeri și 40 de subofițeri.

După-amiază, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 80 hectare. Forțele de intervenție au fost suplimentate, din nou, de data asta cu o autocisternă, două autospeciale de primă intervenție și comandă și un microbuz. În total, trei ofițeri și 55 de subofițeri.

În sprijin au intervinenit și reprezentanți SVSU Naeni și echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, în total fiind 11 subofițeri. Spre seară, suprafața afectată era de aproximativ 150 hectare.

În ultima perioadă, astfel de incendii s-au produs aproape în fiecare zi, în mai multe zone din județ.

Un alt mare incendiu care a necesitat, la fel ca cel de la Năeni, o mobilizare impresionantă s-a înregistrat la Scorțoasa, unde au ars aproape 200 ha vegetație uscată. Doar intervenția promptă a pompierilor și voluntarilor din comună a făcut ca un camping de lângă Vulcanii Noroioși, precum și o fermă de animale, să nu fie afectate de flăcări.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite