Ușa primăriei, incendiată de un bărbat supărat că nu primește ajutor social. Primar: „Putea fi totul scrum. Trebuie închis, că e periculos“

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 35 ani din Pleșoiu (Olt) a fost reținut de polițiști pentru că luni, 12 februarie 2024, a aruncat o substanță inflamabilă pe ușa primăriei locale și i-a dat foc.

Bărbatul de 35 ani este din Pleșoiu (Olt), iar luni, 12 februarie 2024, a mers la primăria din localitate solicitând ajutor social. Supărat că răspunsul a fost negativ, el s-a întors după terminarea programului de lucru și a aruncat cu o substanță inflamabilă pe ușă, după care a dat foc.  

La data de 13 februarie 2024, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 6 Găneasa, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au reținut un bărbat cercetat pentru distrugere.

În fapt, la data de 12 februarie 2024, în jurul orei 18,50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi incendiat ușa unei instituții publice din comuna Pleșoiu. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Găneasa.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 35 de ani, din comuna Pleșoiu, pe fondul unor nemulțumiri, ar fi încendiat ușa de acces a unei instituții publice din acceași localitate”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Bărbatul a fot reținut pentru 24 ore FOTO: captura video
Bărbatul a fot reținut pentru 24 ore FOTO: captura video

Nimeni nu a fost rănit, în schimb au fost produse pagube materiale.

Primarul comunei Pleșoiu, Valeriu Măndescu, a precizat pentru „Adevărul” că acțiunea tânărului i-a înspăimântat pe colegii săi, care se tem acum că, dacă tânărul nu va fi reținut, ar putea să încerce să facă și altceva. 

Dacă dădea cu sticla de benzină și nimerea pe arhivă, pe Stare Civilă, în spate, lua foc, ardea de nu mai rămâneau decât pereții. Erau niște băieți la bufet și ei au văzut: <Băi, arde, arde!>. El a apucat să dea cu sticla și a fugit. De pe camerele noastre l-au prins”, a spus primarul.

Bărbatul s-a prezentat în cursul zilei la primărie și a solicitat să i se întocmească un dosar pentru a primi ajutor social. O funcționară a încercat să-i explice că acest lucru nu este posibil, pentru că nu se încadrează în norme, iar el a plecat. Nimeni nu se aștepta în schimb ca acesta să se răzbune. 

„Cine știe ce mai are în cap”

„Alaltăieri ar fi venit să-i dea ajutor social. Dar eu n-am vorbit cu el. Probabil că a fost altcineva în birou și nu a intrat la mine. Ar fi fost pe la fetele astea și i-au spus: <Mă, cutare - că știau cine este - nu te încadrezi la ajutor social, că acolo sunt niște reguli. La suprafața de intravilan, în primul rând, nu te încadrezi>. A plecat. După masă, la 17.18 minute, cineva mi-a dat mie telefon că el a venit cu sticlă de benzină”, a relatat primarul.

Măndescu spune că tânărul ar fi consumator de băuturi alcoolice și îl suspectează chiar și de consum de substanțe interzise. 

Bărbatul a aruncat cu benzină pe ușa de la intrare și a dat foc FOTO: martor
Bărbatul a aruncat cu benzină pe ușa de la intrare și a dat foc FOTO: martor

Eu le-am spus și la polițiști, că au venit și au făcut reconstituirea: <Omului ăstuia făceți-i, domnule, ceva! Luați-l la dezalcoolizare, într-un centru de reeducare, dar să fie în sistem închis, pentru a-și reveni, că cine știe ce mai are în cap>. Poate să vină cu un cuțit la primărie, să vină în birou chiar la mine (...), sau se năpustește peste vreo colegă. Ieri, la reconstituire, le făcea tot felul de semne. Și la polițiști, printre care și o polițistă”, a mai spus Măndescu, pentru „Adevărul”.

Bărbatul de 35 ani a fost reținut, marți, 13 februarie 2024, în urma probatoriului administrat, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. Acesta a fost dus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar miercuri, 14 februarie 2024, urmează să fie prezentat Judecătoriei Slatina cu propuneri legale. 

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai precizat polițiștii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite