Daga, un ciobănesc belgian, a găsit un întreg arsenal arme în locuinţa unui bărbat

0
Publicat:

Are doar un an de când a devenit poliţist cu acte în regulă, dar deja şi-a câştigat un renume în structurile Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Buzău.

Daga, câinele polițist care a descoperit arme în locuința unui bărbat FOTO: IPJ Buzău
Daga, câinele polițist care a descoperit arme în locuința unui bărbat FOTO: IPJ Buzău

Este vorba despre câinele de urmă Daga, o femelă din rasa ciobănesc belgian, intrată recent în serviciu, deosebit de tenace, care a reuşit în urmă cu câteva zile să descopere un adevărat arsenal de arme în locuinţa unui bărbat din Ialomiţa.

Cu 25 de ani vechime ca poliţist, din care peste 20 de ani de lucru în echipă alături de 8 câini de urmă şi de patrulare, conductorul lui Daga preconizează o carieră de succes pentru aceasta. O descrie cu un aer părintesc, ca şi cum toată încrederea lui şi cunoştinţele pe care i le poate transmite vor confirma în viitor că Daga este un câine profesionist.

"Daga este un protector pe cinste! Probabil de aceea este şi aici, cu noi, în Poliţie! Să protejeze buzoienii în slujba cărora execută serviciul, prin rezolvarea cazurilor lor, de fiecare dată când poliţiştii îi solicită sprijinul'', a declarat pentru AGERPRES conductorul lui Daga, agent principal de poliţie Sile Cristian Cosma.

Când nu participă la misiuni alături de poliţişti, ciobănescul belgian urmează un program strict de antrenament, alternat cu plimbări şi relaxare. Atunci când însă este solicitată la misiuni, Daga face faţă rigorilor şi aşteptărilor, ultimul caz la care a participat dovedind oamenilor legii că deja la un an de când a intrat în serviciul IPJ Buzău îşi merită pe deplin statutul de câine poliţist. A descoperit în locuinţa unui bărbat din Ialomiţa mai multe arme de foc.

''Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS), au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară în Buzău şi Ialomiţa. Percheziţiile au vizat imobilele utilizate de un bărbat de 55 de ani, din Ialomiţa, bănuit pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. La percheziţii a participat, alături de poliţistul conductor, câinele de urmă Daga, cu sprijinul căruia au fost depistate cu operativitate elementele de muniţie şi armament ce fac obiectul cauzei. În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor două arme de foc lungi cu o singură ţeavă netedă, o armă lungă de tir sportiv cu aer comprimat, două cutii diaboluri, o bucată ţeavă armă, un manşon ţeavă armă cameră cartuş, o ţeavă ghintuită, un dispozitiv metalic tip cutia mecanismelor armă de foc, un pat de armă din lemn nefinisat, tuburi şi capse de producţie industrială modificate artizanal şi cartuşe cu alice metalice'', a transmis IPJ Buzău.

Intervenţia câinelui de urmă a condus la întocmirea unui dosar penal cu suficiente probe care să determine reţinerea bărbatului pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

În doar un an de când a fost atestat, câinele de urmă a participat la un total de 11 cazuri de spargeri de locuinţe, furturi din societăţi comerciale şi situaţii de persoane dispărute.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite