Casă ruptă în două de o alunecare de teren, în județul Buzău. Familia a fost mutată în containere

0
0

Membrii unei familii sărmane din localitatea Pârscov, Buzău, au fost evacuați din propria casă, marți, 27 septembrie, la orele amiezii, pentru că locuința lor a fost ruptă în două de o alunecare. Patru persoane, între care un adult cu handicap și un adolescent de 16 ani, au fost mutate în containere.

Casa a devenit nelocuibilă. SURSA Prefectura Buzău
Casa a devenit nelocuibilă. SURSA Prefectura Buzău

Potrivit unei informări a Prefecturii Buzău, o alunecare de teren reactivată în satul Pârscov, comuna Pârscov, a lăsat fără acoperiș deasupra capului o familie întreagă.

Pământul a luat-o la vale atât de tare încât casa în care trăiau patru persoane, între care un adult cu handicap și un copil de 16 ani, s-a crăpat în două.

Pentru că familia afectată de alunecarea de teren nu deține asigurare în caz de calamități naturale care să acopere pagubele suferite și nu dispune nici de resurse financiare pentru a o lua de la capăt, autoritățile statului au dispus evacuarea locuinței care stă să se prăbușească și relocarea familiei în module de tip container.

Prefectul Buzăului a dispus ca două containere din logistica deținută de Instituția Prefectului pentru situații de criză să fie transportate, marți, la Pârscov, pentru ca familia afectată de alunecarea de teren să se poată muta acolo, să poată trăi departe de pericolul alunecărilor de teren care le-au distrus agoniseala de-o viață.

„Facilitățile logistice ale Instituției Prefectului sunt pentru oameni. În astfel de containere am reușit să amenajăm centre de vaccinare, atunci când a fost cazul, să facem centre de evaluare pentru bolnavii COVID. Acum, iată, aceste module sunt trimise în sprijinul unor oameni a căror casă a fost distrusă de o alunecare de teren. Aceste facilități reprezintă capacitatea logistică de reacție imediată, facilități asigurate de statul român și aflate la dispoziția integrată a structurilor M.A.I., pentru a interveni rapid, la nevoie, în sprijinul comunităților”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea.

Totodată, prefectul județului a transmis Primăriei Pârscov identificarea unor soluții concrete pentru asigurarea unei locuințe definitive pentru persoanele relocate, în aceeași zi, în construcțiile de tip container.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite