Bogdan Dinu,laureatul de la Mamaia Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început să cânte de la o vârstă fragedă, iar acum poate fi considerat micul profesionist din domeniul muzical, vocea sa impresionând cele mai exigente jurii

Bogdan Dinu a început să cânte în urmă cu patru ani şi spune că a moştenit talentul de la tatăl său. Vocea sa a fost remarcată de către profesorul Constantin Ungureanu de la Palatul Copiilor şi aşa a fost integrat în grupul Minimelos, o trupă cu care a mers la foarte multe concursuri. „Din copilărie îmi plăcea să ascult muzică, mai ales că tatăl meu a fost şi el cântăreţ şi mi-a cultivat această pasiune”, ne-a spus Bogdan.

Trofeul Mamaia Copiilor

În trupa Minimelos a petrecut doi ani, timp în care a reuşit să îşi lucreze foarte bine vocea şi să progreseze. După ce a încheiat perioada petrecută în acest grup, a fost cooptat într-o trupă nouă, înfiinţată tot de profesorul Ungureanu, numită „Ceata lui Constantin”.
Cu aceasta trupă a reuşit să obţină marele trofeu la festivalul Mamaia Copiilor, un premiu extrem de râvnit de copiii talentaţi. „În anul 2008 am luat trofeul împreună cu Ceata lui Constantin. Eram acolo, pe scenă, mulţi copii cu voci minunate care se străduiau să cânte cât mai bine şi să obţină un premiu. A fost concurenţă mare şi emoţii pe măsură. A avut nevoie şi de multă pregătire, cam un an am făcut repetiţii pentru concurs”, îşi aminteşte micul cântăreţ. Piesa cu care au participat copiii la concursul de la Mamaia a fost un colaj din mai multe melodii  insiprate din folclorul românesc, produs care l-a impresionat şi pe preşedintele juriului, Adrian Păunescu.


Pe scena de la Mamaia au urcat atunci, alături de Bogdan, alţi 20 de copii, cel mai mic având doar doi ani, iar cel mai mare 11 ani. Mişcarea scenică, vocile şi ideea spectacolului în sine au atras ropote de aplauze. Pentru Bogdan rămâne o experineţă de neuitat. „Pentru mine concursul de la Mamaia a fost o experienţă deosebită pentru că ne-a învăţat cu concursul, cu scena, cu disciplina pe scenă. A fost un concurs greu, iar când ne-am întors acasă mi-am luat o mică vacanţă fiindcă am avut nevoie de recreere”, spune Bogdan Dinu.


După performanţa obţinută, profesorul Constantin Ungureanu s-a gândit ca din „Ceata lui Constantin” să formeze mai multe trupe. Aşa a luat fiinţă în primăvara lui 2009 trupa Muguri, formată iniţial doar din doi băieţi, Bogdan şi Cătălin. Muguri este trupa care calcă pe urmele grupului Nemuritorii. Cei mici îmbracă pe scenă vestimentaţie asemănătoare celor pe urmele cărora vor să calce, numai că interpretează melodii diferite, adecvate vârstei lor. La scurt timp au găsit şi al treilea component al trupei Muguri, pe George, cel care se potrivea foarte bine formatului dorit. Acum au deja opt melodii înregistrate şi se pregătesc să lanseze primul lor album.

Întrebări şi răspunsuri

Ce simţi când urci pe scenă?


Mă simt foarte bine, mă bucur atunci când văd că muzica noastră ajunge la inima publicului şi ne facem plăcuţi. Până acum am fost prin multe oraşe şi am încântata publicul. L-am încântat chiar şi pe Aurel Moldoveanu, cel care ne-a mai luat din când în când la spectacole.

Ai o costumaţie specială de scenă?

Avem o vestuţă, pantaloni, am avut opinci, iar acum avem cizme, cingatoare, cuţit şi pistoale. Noi practic suntem ca nişte haiduci şi suntem urmaşii Nemuritorilor. Chiar mi-ar plăcea ca peste ani să fiu tot în această trupă aşa cum Nemuritorii sunt de mult timp împreună.

Ce îi place

Îmi place foarte mult ceea ce fac, cu multă plăcere şi nu împins de la spate. Îmi place trupa Nemuritorii pentru că de la ei am învăţat foarte multe lucruri bune. Îmi place să ies cu prietenii la fotbal sau să facem sport în general. La şcoală îmi place foarte mult istoria.

Ce nu îi place

La oameni nu îmi place atunci când mint sau când bârfesc. Nu îmi place să mă trezesc dimineaţa. Şi nu îmi place să mă uit la baseball, iar la şcoală îmi mai dă bătăi de cap matematica.

Profil:

Născut: 15 februarie 1999, Buzău
Ocupaţie: eleva în clasa a V-a la Şcoala nr. 11
Familie: un frate


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite