Bagajul unui cetățean englez a dispărut din tren, între stațiile Focșani și Buzău. Străinul și-a dat seama abia la sosire în Gara de Nord

0
Publicat:

Un cetățean englez care călătorea cu trenul de la Iași la București a constatat, când se pregătea să coboare, că-i lipsește bagajul. Păgubitul a sesizat poliția pe 27 ianuarie 2024, iar după aproape două săptămâni a aflat ce se întâmplase cu valiza.

Tânărul a fost filmat în gara Râmnicu Sărat. SURSA IPJ Buzău
Tânărul a fost filmat în gara Râmnicu Sărat. SURSA IPJ Buzău

Potrivit polițiștilor buzoieni, bagajul cetăţeanului străin fusese sustras din tren. Fapta a fost sesizată în ziua de 27 ianuarie 2024, de către un reprezentant al companiei de transport feroviar. Englezul anunțase dispariția valizei la biroul de informații din Gara de Nord, unde a coborât.

Anchetatorii au adunat mărturii și înregistrări video din câteva stații CFR și, după aproape două săptămâni de investigat, au descoperit făptașul. Acesta coborâse cu valiza furată în gara CFR din municipiul Râmnicu Sărat. De aici și până la identificarea suspectului nu a mai durat mult.

„În ziua de 9 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transportul au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară în localitățile Valea Râmnicului și Buda, la imobilele utilizate de către principalul bănuit în cazul furtului unui bagaj”, transmite Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Buzău.

Din cercetări s-a stabilit faptul că în ziua de 27 ianuarie 2024, în timp ce se deplasa cu trenul pe ruta Iași – București, bănuitul, un tânăr de 25 de ani, din comuna Ziduri, ar fi sustras bagajul cetățeanului străin. Englezul se grăbea să ajungă la aeroportul Otopeni, pentru a merge acasă, în Marea Britanie.

În urma perchezițiilor efectuate de polițiști a fost descoperit şi ridicat bagajul sustras, în care se găseau haine, produse de igienă și o boxă audio portabilă.

Polițiștii de la Transporturi Feroviare continuă demersurile pentru a lua legătura cu proprietarul, aflat în Anglia, în vederea restituirii valizei cu bunurile găsite în ea.

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite