Armată de inspectori DSV Buzău, în căutarea îngheţatei toxice. Ce cantitate a fost retrasă din comerţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Verificări de amploare au loc în tot judeţul Buzău pentru depistarea loturilor de îngheţată care conţine oxid de etilenă, o substanţă cancerigenă, şi care a ajuns în foarte multe dintre magazinele alimentare din Buzău.

Din primele verificări efectuate la cele mai mari depozite de la care îşi fac aprovizionarea micii comercianţi, medicii veterinari şi inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău au constatat că au fost vândute sute de produse din loturile vizate de alerta alimentară.

Doar în prima zi, echipele de control au retras de la comercializare 1.200 de bucăţi de îngheţată, din toate cele trei sortimente despre care există suspiciunea că ar conţine oxid de etilenă. 

Din păcate, nu toate produsele suspecte au putut fi retrase. Şi asta pentru că multe dintre ele au fost deja vândute şi, cel mai probabil, consumate.

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare atrag atenţia consumatorilor că dacă încă nu au mâncat îngheţata să o aducă la magazin şi vor primi banii înapoi. Toate produsele retrase urmează a fi distruse.

Îngheţata din loturile vizate de alerta alimentară conţine un aditiv-gumă de caruba-contaminat cu oxid de etilenă, un agent cancerigen, mutagen şi toxic pentru aparatul reproducător.

Potrivit ANSVA, retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându‐se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă. 

Vă mai recomandăm: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri