A murit mama accidentată când traversa centura Buzăului, seara, cu doi copii

0
Publicat:

Medicii au declarat decesul femeii lovite de o mașină în timp ce încerca să traverseze, cu un copil în brațe și cu altul de mână, centura ocolitoare a Buzăului. Accidentul s-a produs marți seară, 27 septembrie.

Accidentul s-a produs după lăsarea întunericului. SURSA Arhivă
Accidentul s-a produs după lăsarea întunericului. SURSA Arhivă

Un autoturism condus de un tânăr din comuna Mărăcineni, pe direcția dinspre pod spre Fabrica de Bere, a lovit o femeie cu doi copii care se angajaseră în traversarea străzii, printr-un loc nemarcat.

Evenimentul s-a produs în zona în care strada Orizont se intersectează cu șoseaua de centură, fără să existe un loc pentru traversare. În acest segment al drumului, sensurile sunt separate prin parapete din beton.

Autoturismul condus pe direcția Râmnicu Sărat către Buzău, de către un șofer în vârstă de 26 de ani, din Mărăcineni, a surprins și accidentat trei pietoni, o femeie și minori, care s-ar fi angajat în traversarea drumului. Pietonii au fost preluați de ambulanță și transportați la spital pentru îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Decesul femeii de 40 de ani a fost declarat de medici în cursul dimineții. Aceasta fusese adusă în secția de anestezie și terapie intensivă (ATI) a Spitalului Județean Buzău, împreună cu fetița de doi ani, pe care mama o purta în brațe în momentul accidentului.

Micuța este și ea în stare gravă și a fost transferată în cursul dimineții la o unitate medicală din București. Singurul în stare stabilă este băiețelul de șase ani.

„Fetița de trei ani a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu, din București. Copilul de șase ani este în Secția Chirurgie infantilă. Este stabil, conștient și cooperant”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

Localnicii din vecinătatea intersecției în care a avut loc tragedia spun că riscul producerii de accidente în acel loc este crescut, din cauza faptului că nu este amenajată o traversare. Traficul a fost blocat inițial, după accident, apoi a fost reluat cu restricții și dirijat, timp de aproape patru ore după eveniment.

Cisternă cu motorină, din Ucraina, proptită într-un gard

Tot marți, o cisternă din Ucraina, încărcată cu 30 de tone de motorină, a derapat și a intrat în gardul unei locuințe. Accidentul rutier a avut loc în localitatea Limpeziș, în apropiere de o trecere de pietoni. Șoferul cisternei, un ucrainean în vârstă de 54 de ani, a observat târziu trei persoane care traversau strada.

Ucraineanul a frânat brusc, dar din cauza carosabilului umed a derapat și a intrat în gardul unei case. Primii care au intervenit au fost locuitorii din zonă. Oamenii care au casele la stradă au fost evacuați, pentru că exista riscul ca motorina din cisternă să se scurgă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite