Viceprimarul Stelian Bujduveanu propune ca aprovizionările în Capitală să fie făcute exclusiv pe timp de noapte. Care ar fi amenzile

0
Publicat:

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a prezentat miercuri un proiect de hotărâre care propune aprovizionarea spațiilor comerciale din București numai, exclusiv pe timpul nopții. Intervalul orar menționat este 22:00 - 06:00, începând din primăvara anului viitor.

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei FOTO Facebook
Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei FOTO Facebook

Bujduveanu a explicat, pe pagina sa de Facebook, că această inițiativă se inspiră din practicile adoptate de marile orașe cu administrație liberală, precum Oradea, Cluj-Napoca sau Arad, care au reglementat aprovizionarea nocturnă acum câțiva ani.

Scopul acestei măsuri este să ofere reguli clare în ceea ce privește aprovizionarea și să evite blocarea primei benzi de circulație în timpul orelor de vârf.

Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei și urmărește deblocarea traficului rutier la orele de vârf.

Amenzi de până la 5.000 de lei

Conform proiectului, agenții economici care desfășoară activitate în București sunt obligați să își aprovizioneze spațiile comerciale în intervalul menționat.

Nerespectarea programului de aprovizionare constituie contravenție și se sancționează cu amenzi cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei. Contravențiile vor fi constatate și sancționate de către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Brigada Rutieră, Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București, precum și Direcțiile Generale de Poliții Locale ale sectoarelor 1-6.

„Pentru a se realiza o dezvoltare sustenabilă a Capitalei, printre obiectivele autorităţii publice locale se regăsesc fluidizarea traficului, reducerea poluării şi implicit îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. Ca orice aglomerare urbană, transportul şi circulaţia rutieră în oraş sunt esenţiale şi în permanenţă trebuie luate măsuri pentru decongestionarea traficului şi reducerea poluării”, se explică în document.

Care vor fi excepțiile

Proiectul face excepție pentru agenții economici care își desfășoară activitatea conform Regulamentului privind organizarea și funcționarea teraselor sezoniere în zonele protejate și în perimetrul Centrului istoric.

Această inițiativă vine în contextul unei preocupări constante pentru fluidizarea traficului și reducerea poluării în București, conform referatului de aprobare.

Proiectul se află în dezbatere publică, iar observațiile pot fi transmise direct pe site-ul PMB sau pe adresa de email cabinet.viceprimar1@pmb.ro. Decizia finală va fi luată în colaborare cu antreprenorii din București, iar noile prevederi nu vor afecta terasele sezoniere din Centrul istoric.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite