Șapte tineri sunt anchetați pentru furtul unor carduri de la turiști. Prejudiciul se ridică la 7000 de euro

0
Publicat:

Polițiștii din Capitală au efectuat percheziții în opt locuințe din București și au pus în executare un mandat de aducere în dosarul ce anchetează mai mulți tineri care ar fi folosit carduri furate de la străini.

Comunicatul Poliției din București anunță că cercetările vizează săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, iar prejudiciul se ridică la circa 7.000 de euro. 

Potrivit comunicatului „ în perioada mai 2023 – august 2023, mai mulți tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 21 de ani, ar fi acționat împreună, în minigrupuri, în baza unor înțelegeri prealabile și ar fi comis, în repetate rânduri, mai multe infracțiuni împotriva patrimoniului unor cetățeni străini, dar și împotriva sistemelor informatice reprezentate de serverele unor unități bancare”. 

Astfel, cei anchetați ar fi plătit la mai mulți agenți economici folosind ilegal carduri bancare, tranzacțiile financiare fiind realizate fără consimțământul titularilor. Tinerii ar fi accesat fără drept  serverele instituțiilor bancare emitente ale cardurilor, precum și sistemele informatice ale POS-urilor la care s-au efectuat  operațiunile, pentru aceste tranzacții. 

În urma perchezițiilor au fost confiscate, printre altele, „telefoane mobile, o armă albă, mai multe sume a căror proveniență nu a putut fi justificată, precum și patru pungi, având aproximativ 500 de grame, în interiorul cărora se afla o substanță albă pulverulentă,  susceptibilă de a avea în componență substanță cu efect psihoactiv”, potrivit sursei citate. 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au ridicat pungile cu substanțe presupuse a avea efect psihoactiv. 

Șapte tineri au fost duși la audieri, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propuneri legale. 

Cercetările continuă în acest caz sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite