Primele autobuze electrice cumpărate de Primăria Capitalei au intrat în trafic. Pe ce linii STB circulă

0
Publicat:

Primăria Capitalei face un pas semnificativ spre un transport mai ecologic și modern, odată cu intrarea în circulație a primelor autobuze electrice. Evenimentul a fost marcat, vineri, de prezența Primarului General, Nicușor Dan, și a Viceprimarului General, Stelian Bujduveanu, care au participat la testele de anduranță ale noilor mijloace de transport.

Noile autobuz electrice ale STB FOTO Facebook/ Primăria Municipiului Bucureşti
Noile autobuz electrice ale STB FOTO Facebook/ Primăria Municipiului Bucureşti

Primarul General, Nicușor Dan, a declarat cu entuziasm: „Astăzi am circulat cu primul autobuz electric din cele 100 care au sosit în București. De mâine, șase autobuze electrice vor intra pe traseu, pe linia 330, urmând ca în data de 11 decembrie acestea să intre și pe linia 335. Primele 20 de autobuze vor circula pe liniile 330 și 335, traseele celor două linii realizând legătura dintre nordul și estul Capitalei.”

Aceste autobuze electrice aduc îmbunătățiri semnificative pentru călători, fiind dotate cu facilități precum aer condiționat, rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, spații speciale pentru scaunele cu rotile, echipamente de informare audio-video, supraveghere video digitală și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale pasagerilor.

Primarul General a subliniat că primele zece stații de încărcare sunt deja operaționale la URAC (Uzina de Reparaţii-Atelierele Centrale ale STB), iar următoarele zece vor fi montate tot la URAC, începând cu săptămâna viitoare.

Viceprimarul General, Stelian Bujduveanu, a adăugat: „Ne bucurăm că am putut să ne ținem de promisiuni. Avem autobuzele electrice livrate și deja intră în traseu, o premieră pentru municipiul București, alături de cele 100 de tramvaie noi. Am promis un transport modern la începutul acestui mandat și sper că ne-am ținut de promisiune.”

Această inițiativă face parte din eforturile Primăriei Capitalei de a îmbunătăți calitatea transportului public și de a contribui la reducerea emisiilor de carbon în oraș.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite