Poliţia a arestat cinci cămătari care şantajau şi ameninţau victimele în București

0
Publicat:

După mai multe percheziţii realizate miercuri la locaţii din Bucureşti în cadrul acţiunii naţionale „Jupiter”, cinci bărbaţi, iniţial doar reţinuţi pentru mai multe infracţiuni, au fost arestaţi.

Mascaţii au descins în forţă la mai multe locaţii din Bucureşti, foto arhivă
Mascaţii au descins în forţă la mai multe locaţii din Bucureşti, foto arhivă

Potrivit unui comunicat emis miercuri de Biroul de presă al Poliţiei Capitalei, cei cinci bărbaţi din Bucureşti, care iniţial au fost reţinuţi, au primit arest preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru şantaj, camătă şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis, informează Agerpres.

„În cadrul acţiunii Jupiter, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), la data de 28 mai 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 2 au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară şi 12 mandate de aducere”, informează DGPMB.

Anchetatorii spun că, de la începutul acestui an şi până în prezent, cei cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, ar fi împrumutat mai multe persoane cu sume cuprinse între 500 şi 12.000 de euro, pentru care ar fi perceput dobânzi săptămânale cuprinse între 20%-100%. Apoi, pentru recuperarea banilor împrumutaţi, precum şi a dobânzilor aferente, suspecţii ar fi exercitat presiuni şi acte de violenţă asupra persoanelor vătămate.

În urma percheziţiilor,  au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care arme albe, bijuterii, precum şi sume de bani a căror provenienţă nu a putut fi justificată, se arată în comunicat.

În total, au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, emise pe numele bănuiţilor, precum şi pe numele altor persoane implicate în cauză, iar cercetările continuă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite