Peste 760 de studenţi la UMF vor fi instruiţi în medicina de urgenţă cu ajutorul unui proiect educaţional european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 760 de studenţi bucureşteni vor fi instruiţi, timp de un an şi jumătate, în medicina de urgenţă cu ajutorul unui program educaţional european. Această specialitate înregistrează un deficit major de doctori de aproximativ 30 la sută din spitalele din Capitală.

Medicul Cristian Pandrea, consilier pentru orientare în carieră de la UPU-SMURD Spitalul Floreasca, a declarat, astăzi, că pregătirea studenţilor şi instruirea lor vor fi realizate în cadrul unui proiect european al Asociaţiei de Medicină de Urgenţă şi Dezastre (AMUD) intitulat "Medical-Aid - Program integrat de practică în domeniul medicinei de urgenţă şi consiliere profesională pentru studenţii în medicină".

Programul de instruire care durează un an şi jumătate îşi propune să le ofere celor 768 de studenţi participanţi la acest curs, un mediu profesionist corelând nevoile acestora cu cerinţele mediului de lucru. Fiecare dintre cursanţi urmează să facă 65 de ore de pregătire teoretică şi practică în medicina de urgenţă. Obiectivul final al pregătirii vizează formarea de competenţe practice în medicina de urgenţă pentru studenţii participanţi la acest proiect.

"Obiectivele generale ale proiectului sunt formarea şi dezvoltarea competenţelor practice în domeniul medicinei de urgenţă pentru 768 de studenţi în medicină din Bucureşti, în scopul creşterii şanselor de integrare în viaţa medicală, precum şi consilierea acestora în alegerea specialităţii medicale", a declarat Medicul Cristian Pandrea.

De asemenea, proiectul vizează îmbunătăţirea perspectivelor de carieră pentru cei 768 de studenţi prin dezvoltarea aptitudinilor profesionale şi personale, sporirea eficienţei stagiilor de practică prin elaborarea de materiale suport personalizate (caiet de practică, chestionar de evaluare, manuale de bune practici), dar şi consilierea studenţilor în alegerea specialităţii medicale prin realizarea unui ghid de consiliere în baza exemplelor de bune practici de la nivel european.

Efectele pe termen mediu şi lung ale proiectului vizează îmbunătăţirea performanţelor studenţilor prin acumularea de cunoştinţe specifice, corelarea pregătirii studenţilor cu nevoile şi interesele angajatorilor şi populaţiei, precum şi diseminarea bunelor practici la nivel de sistem pentru proiectele viitoare, a adăugat medicul Pandrea.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite