Nicuşor Dan: „A fost deschis al zecelea şantier pentru reabilitarea sistemului de termoficare, cu fonduri UE“

0
Publicat:

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat joi că a fost deschis al zecelea şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare, finanţat cu fonduri europene.

Șantier Bucuresti FOTO FB Nicusor Dan
Șantier Bucuresti FOTO FB Nicusor Dan

Şantierul se află în zona bretelelor de legătură ale Podului Grant, a scris edilul general, pe pagina sa de Facebook.

Este vorba despre Obiectivul 11, unul dintre cele 25 de obiective cu finanţare nerambursabilă europeană. Acesta are o lungime de 6,6 kilometri de conductă aferentă Magistralei II - III Grozăveşti.

"La finalul lucrărilor, vor beneficia de modernizarea sistemului locuitorii din sectoarele 1 şi 6. Conducta magistrală care se înlocuieşte deserveşte artere importante precum bd. Iancu de Hunedoara, bd. Gheorghe Duca, bd. Alexandru Ioan Cuza, bd. Ion Mihalache, bd. Mareşal Alexandru Averescu, Calea Griviţei, Calea Giuleşti şi Calea Plevnei şi străzi adiacente acestora", a precizat Nicuşor Dan.

Pe 5 februarie, edilul Capitalei anunţa că nouă şantiere au fost deschise, în toate cele şase sectoare, pentru modernizarea reţelei de termoficare, iar în total 77 de kilometri de conductă magistrală urmează să fie înlocuiţi anul acesta din fonduri nerambursabile, europene şi naţionale.

El menţiona că la aceşti kilometri se vor adăuga şi alţii la care se va lucra din fondurile locale şi ale Termoenergetica.

Nicuşor Dan a punctat că anul trecut au fost înlocuiţi 50 de kilometri de conductă principală, dintre care 26,6 cu fonduri nerambursabile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite