Negoiţă cere Primăriei Capitalei o şedinţă de urgență pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân

0
Publicat:

Primarul Sectorului 3 i-a cerut duminică, printr-o adresă oficială, lui Nicușor Dan să convoace de urgenţă o şedinţă cu toate primăriile de sector pentru stabilirea măsurilor ce trebuie luate pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 FOTO Inquam Photos
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 FOTO Inquam Photos

I-am trimis astăzi Primarului General o scrisoare prin care îi cer să convoace urgent o şedinţă cu toate primăriile de sector pentru a discuta şi stabili măsurile ce trebuie luate rapid în vederea soluţionării problemei periculoase a câinilor fără stăpân. Fac apel către domnul Primar General în acest sens şi îmi exprim, în numele comunităţii Sectorului 3, toată deschiderea şi disponibilitatea de a ajuta activ la soluţionarea acestor probleme", spune Negoiţă, potrivit unui comunicat de presă.

Edilul precizează că sprijină acţiunile derulate de Primăria Generală, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor Bucureşti, pe raza Sectorului 3.

Dată fiind situaţia în care s-a ajuns şi faptul că fenomenul câinilor fără stăpân pare că a scăpat de sub control, cred că este imperios necesar să existe un plan coerent de acţiune şi intervenţie rapidă pe care doar Primăria Generală îl poate şi trebuie să îl pună în mişcare. Lipsa reacţiei, în acest moment, nu este o variantă! Şi sper că, astăzi sau în zilele ce vin, domnul Primar General să ne convoace la o discuţie constructivă", a declarat primarul Sectorului 3.

Autoritățile pasează vina de la una la altă

În timp ce la Primăria Capitalei este tăcere, între ASPA și Primăria Sectorului 6 a început o adevărată dispută privind cine nu și-a făcut datoria cum trebuie.  Primarul Sectorului 6 susține, Ciprian Ciucu, că politica greșită a ASPA a dus la reapariția câinilor fără stăpân pe străzi, în timp ce Autoritatea arată că informat Poliția Locală de situația din zona Lacul Morii, fiind chiar împiedicați să acționeze.

Adevărul este următorul. Politica ASPA este total greșită și a dus la reapariția câinilor pe străzi. În loc sa adune câinii de pe străzi, ASPA face campanii de "constientizare". Nu se mai eutanasiază de ani buni ceea ce face ca adăposturile să fie arhipline, condițiile în care sunt ținute animalele sunt proaste. Și de aceea, resursele lor nu se duc la capturare ci pe condiții de cazare și campanii de "constientizare" pe bani mulți. Un fel de PR pe bani publici.  Până la o analiză mai detaliată, se vede clar din bugetul lor ca investesc în adaposturi și alte servicii și nu în capturare! De exemplu, au un singur colaborator care are abilitatea de a tranchiliza animalele. Despre ce vorbim? Despre incompență și iresponsabilitate. Bucureștiul este enorm, resursele lor pentru capturare sunt inexistente!”, arată Ciucu.

Primarul susține că cei de la ASPA și-au modificat abordarea și „au distrus echipele și capacitățile care în trecut au dat rezultate. Restul sunt adrese cu care își acoperă incompetența. Sunt singura instituție înființată pentru acest scop și doar cu acest scop.  Schimbul kafkian de adrese cu polițiile locale, pentru ca politia sa amendeze proprietarii de câini necipați nu rezolvă problema. Asta poate face și politia animalelor și politia locala a municipiului București”.

Trei adrese ale ASPA către Poliția Locală Sector 6 arată Autoritatea anunțase instituțiile de la Sectorul 6 referitor la pericolul câinilor fără stăpân.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite