Consilierii PNL cer „demisia imediată” a directorului ASPA după ce o femeie a murit mușcată de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Mardarovici, consilieră a PNL în Primăria Capitalei, a anunțat că reprezentanții liberali din Consiliu îi cer demisia șefei Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animaelor, după evenimentele de sâmbătă dimineață.

Diana Mardarovici, purtătoarea de cuvânt a consilierilor PNL din PMB FOTO Arhivă
Diana Mardarovici, purtătoarea de cuvânt a consilierilor PNL din PMB FOTO Arhivă

Sunt șocată de tragedia care a avut loc astăzi. Este trist să te gândești că nu poți fi în siguranță în orașul tău. Suntem aproape de aceeași vârstă... Chiar ieri discutam cu tristețe despre copilul care a trebuit să moară sfâșiat de câini ca să ajungem la legi corecte în această țară. Nu mai vreau astfel de precedente! Sumele alocate anual pentru ASPA București din bugetul PMB sunt imense. Vreau un raport detaliat de la conducerea acestei subordonate a PMB, care are atribuții exclusive si misiunea de a gestiona câinii fără stăpân, și un plan clar de acțiuni pentru a evita astfel de tragedii în viitor!”, a scris Diana Mardarovici, pe pagina sa de Facebook, referitoare la poziția consilierilor generali PNL.

Vreau să știu cine a cerut oprirea capturării câinilor fără stăpân!  Solicităm în acest sens demisia imediată a directorului ASPA!  Sunteți plătiți să ne protejați, nu să tocați bugete pe pliante! Siguranța oamenilor trebuie să fie prioritatea zero în București”, a completat Mardarovici.

Potrivit datelor de pe site-ul ASPA, conducerea e asigurată de Georgiana Preda, iar directoarea-adjunctă e Cătălina Trănescu.

Femeia, în vârstă de 43 de ani

O femeie de 43 de ani a murit, sâmbătă dimineață, după ce a fost mușcată de câini fără stăpân în zona Lacului Morii, din sectorul 6, din București, polițiștii deschizând o anchetă.

Victima alerga în momentul în care a fost atacată de o haită de câini. „Astăzi, 21 ianuarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că o persoană care alerga în zona unui lac, din Sectorul 6, ar fi fost mușcată de câini.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul. În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri. Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei“, a transmis Poliția București.

Precizările de la Sectorul 6

Primăria Sector 6 a venit cu precizări. „Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale”, arată un mesaj transmis de reprezentanții Primăriei S6.

Chiar și așa, Poliția Locală a Sectorului 6 sprijină ASPA. Au acțiuni săptămânale împreună. Mai mult, anul trecut echipele au fost însoțite de polițiștii locali în zona Gilulești Sârbi, în cadrul campaniei de conștientizare a sterilizării animalelor (...) Poliția Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existența câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia. Însă, aproape zilnic polițiștii locali solicită intervenția celor de la ASPA pentru a captura câinii făre stăpân din alte zone, în special cele aflate la granița cu comunele limitrofe. Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 alte 36”, mai arată sursa citată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite