Gabriela Firea nu este candidatul comun PSD-PNL pentru Primăria Capitalei: „Ciolacu nu a luptat suficient pentru candidatura mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD și PNL nu au reușit să se pună de acord asupra unui candidat comun la Primăria Capitalei.

Gabriela Firea nu va fi candidatul comun PSD-PNL
Gabriela Firea nu va fi candidatul comun PSD-PNL FOTO Inquam Photos

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, a declarat la Digi24 că niciunul dintre candidații despre care se discuta până acum nu mai este pe listă, dar că au apărut alți potențiali candidați.

Liderii coaliției vor relua luni discuțiile, în condițiile în care în ședința de joi nu au ajuns la niciun rezultat. În cazul în care PNL și PSD vor avea candidați separați, PSD va merge în cursa pentru Primăria Capitalei cu Gabriela Firea, iar PNL cu Sebastian Burduja.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, crede că cea mai bună opțiune politică este în continuare aceea de a avea candidat comun la Primăria Capitalei.

Astfel, Gabriela Firea va intra în cursa pentru PMB doar dacă PNL și PSD vor avea candidați separați.

"În continuare cea mai bună opțiune politică este să avem un candidat comun. (...) Doamna Firea nu reuşeşte să aducă din electoratul PNL, care o virează spre Nicuşor Dan. E foarte complicat.

Pot să înţeleg că doamna Firea este foarte supărată, este cel mai bine clasată dintre toţi posibilii candidaţi ai PSD, dar este nevoie ca acele cifre să ne arate că şi poate câştiga. Sondajele ne arată că pe ce am încercat să punem candidat comun nu reuşim să punem bazinele electorale la un loc şi nu ne permitem un eşec.

Se profilează un candidat care să fie pe proiect administrativ pentru Bucureşti. În cazul în care nu reuşim acest lucru până luni o să mergem fiecare partid cu candidatul propriu", a spus Romaşcanu la România Tv, potrivit Agerpres.

După ce discuțiile dintre PSD și PNL pentru un lider comun au eșuat, Gabriela Firea, președintele PSD București, l-a acuzat joi pe Marcel Ciolacu, că „nu a luptat suficient” pentru a o impune drept candidat la Primăria București.

Nu cred că a luptat suficient pentru candidatura mea. Nu cunosc motivul. Pot doar bănui”, a spus ea pentru bugetul.ro.

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei doar dacă PNL și PSD merg separat în alegerile din București.

Dacă mergem separat, doamna Firea este candidat”, a spus liderul PSD.

Dacă mergem cu candidat comun, nu este nici Burduja, nici Firea”, a mai spus Ciolacu, potrivit G4Media, fără a preciza cine ar putea fi acest candidat.

Ciolacu a menționat că nici PSD, nici PNL nu îl susțin pe Cristian Popescu Piedone pentru Primăria Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite