ASPA București: Peste 1.500 de câini au fost ridicați de pe străzile Capitalei în 2022

0
Publicat:

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor anunță că peste 1.500 de câini au fost ridicați de pe străzile Capitalei în acest an, fiind cazați în adăposturile autorității și au fost promovați spre adopție.

Peste 1.500 de câini au fost ridicați de ASPA de pe străzile din Capitală FOTO: Facebook ASPA
Peste 1.500 de câini au fost ridicați de ASPA de pe străzile din Capitală FOTO: Facebook ASPA

„Anul acesta a fost unul reformator pentru echipajele de teren. Odată cu demisia directorului general şi concedierea disciplinară a directorului operaţional, cel care coordona echipajele de teren, activitatea a trecut printr-o serie de schimbări şi îmbunătăţiri, sub atenta îndrumare şi supraveghere a noii conduceri ASPA, Georgiana Preda şi Cătălina Trănescu", se arată într-un mesaj al ASPA Bucureşti, postat sâmbătă pe Facebook.

ASPA susține că au fost angajați, prin concurs oameni noi, iubitori de animale, pe postul de prinzători de câini, în timp ce alții s-au transferat de la autoritate sau au fost concediați disciplinar.

„Pentru prima dată la ASPA au fost achiziţionate instrumente de capturare non-traumatice, precum cuşti-capcană pentru animale mari şi mici, plase de capturare, mănuşi profesionale anti-muşcătură. Pentru prima dată echipajele au fost dotate (printr-o donaţie) cu kituri de intervenţie rapidă pentru situaţii speciale, formate din pături, prosoape, căpăstru pentru cai, lese şi altele. Pentru prima dată au fost achiziţionate cuşti de transport pentru animale mici, precum pisici sau păsări. Au fost achiziţionate cuşti noi de transport pentru câini pe două dimensiuni, confecţionate special pentru nevoile echipajelor şi bunăstarea animalelor. Printre modificările aduse se numără ochiurile mai mici ale plasei, eliminarea pragurilor în care se blocau picioarele câinilor, închizători duble pentru sporirea siguranţei, material uşor", a completat ASPA Bucureşti.

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor susține că echipajele sale „depun toate forturile pentru a menține Capitala un oraș sigur pentru cetățeni prin capturarea câinilor care circulă liber pe domeniul public, într-un mod uman și empatic”. 

„Suntem mândri de colegii noștri care NU sunt hingheri, NU sunt spaima câinilor, ci în prezent SUNT SALVATORII LOR! Îi iau de pe străzi unde sunt supuși constant pericolelor și îi transportă în adăposturile ASPA unde sunt îngrijiți și promovați pentru a ajunge acolo unde le este locul, ÎN FAMILII”, se mai arată în postarea ASPA.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite