Chelnerii care te lasă fără bani în Centrul Vechi. Cum acționa „rețeaua ospitalității” printre turiștii din București

0
Publicat:

Storși de bani și îmbătați. O întreagă rețea de șarlatani, inclusiv barmani, ospătari și hostesse, au reușit vreme de doi ani, prin diverse mijloace, să pună mâna pe banii turiștilor străini care frecventau Centrul Vechi al Capitalei.

Vizați, în mod deosebit, erau turiștii străini. foto shutterstock (Arhivă)
Vizați, în mod deosebit, erau turiștii străini. foto shutterstock (Arhivă)

Chelnerii își puneau în practică schema de înșelătorie în două cluburi frecventate de turiști. Cluburile în cauză aveau același patron. Conform Observator News, cel care deținea cluburile avea cunoștință despre acțiunile angajaților săi. 

Hostessele erau cele „băgate la înaintare”. Mai precis, ele reușeau să se facă plăcute de turiști, acordau băuturi gratis și momente de striptease. După ce turiștii erau destul de beți, ospătarii și barmanii intrau în acțiune. 

„Profitând de starea de ebrietate în care se aflau le foloseau cardurile, le foloseau aplicațiile de banking și transferau diverse sume de bani în conturile personale sau în locul achitării notei de plată mai adăugau un zero la suma respectivă, astfel ridicând valoarea notei de plată", a transmis Ionuț Burlacu, șef al Serviciului de Investigații Criminale. 

Vizați, în mod deosebit, erau turiștii străini.   

Potrivit sursei citate, unul dintre turiștii trași pe sfoară a constatat cu stupoare că, într-o singură noapte, au fost efectuate 16 tranzacții, în valoare de 150.000 de lei. Oamenii legii au urmărit „traseul” banilor și au făcut percheziții în cele două cluburi din Centrul Vechi. 

Amintim faptul că victimă a acestei înșelăciuni a căzut și un bărbat. Acesta a fost privat de libertate timp de șapte zile și ținut într-un club de masaj erotic din Centrul Vechi. În tot acel timp cât a fost sechestrat, bărbatul a rămas și fără bani. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite