Ce amenzi a anunţat prefectul Capitalei în urma dezastrului din Parcul Cişmigiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a ordonat un control în parcul Cişmigiu FOTO news.ro
Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a ordonat un control în parcul Cişmigiu FOTO news.ro

Prefectul Capitalei anunţă sancţiunile, în urma controlului din Parcul Cişmigiu: Amendă de 20.000 de lei pentru spaţiile verzi neîntreţinute şi 4.000 de lei pentru starea mobilierului / Protecţia Consumatorului, amendă de 20.000 de lei

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, anunţă, joi, că în urma controlului realizat în Parcul Cişmigiu, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucureşti a sancţionat contravenţional compania Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiei de a asigura integritatea, refacerea şi îngrijirea spaţiilor verzi din Parcul Cişmigiu.

Tot o sancţiune în valoare de 10.000 de lei a fost aplicată pentru nerespectarea regulilor privind impactul asupra mediului. Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a aplicat o amendă de 4.000 de lei pentru starea mobilierului din parc.

În plus, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti a constatat că nu fuseseră remediate deficienţele identificate la un control anterior, dar mai ales că şi în prezent în parc sunt condiţii igienico-sanitare precare, la prestarea serviciilor, motive pentru care a aplicat două sancţiuni contravenţionale în cuantum de 20.000 de lei.

Sesizările cetăţenilor, tot mai multe

Prefectura Capitalei anunţă că, urmare acţiunii de control dispusă de Prefectul Municipiului Bucureşti, Toni Greblă, în data de 13 iulie 2022, în Parcul Cişmigiu, au fost constate mai multe neconformităţi şi deficienţe şi au fost aplicate sancţiuni.

Prefectul Capitalei a declanşat această acţiune, care a fost efectuată de o echipă mixtă de specialişti, având în vedere numeroasele sesizări ale cetăţenilor, semnalele apărute în mass-media şi apelurile repetate făcute către autorităţile publice locale.

Frunze şi deşeuri pe alei

 ”În urma controlului efectuat, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucureşti a constatat că Parcul Cişmigiu nu era întreţinut corespunzător. S-au identificat porţiuni din parc în care iarba era necosită, alte zone în care nu era iarbă deloc, arbori netoaletaţi, arbori aflaţi în stare avansată de degradare, frunze şi deşeuri pe alei şi pe spaţiul verde.

 Ca urmare a celor constatate, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucureşti a sancţionat contravenţional Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiei de a asigura integritatea, refacerea şi îngrijirea spaţiilor verzi din Parcul Cişmigiu şi cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiei de a se supune procedurilor şi cerinţelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea şi reducerea impactului asupra mediului, conform prevederilor legale în vigoare”, se arată în comunicatul Prefecturii Capitalei.

Locurile de joacă, un real pericol

De asemenea, constatând că mobilierul Parcului Cişmigiu (bănci, foişoare) este deteriorat şi murdar, locurile de joacă pentru copii prezintă risc de accidentare, iar aleile parcului sunt deteriorate, cu gropi şi crăpături în asfalt, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a aplicat o amendă de 4.000 de lei Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi a solicitat conducerii ALPAB prezentarea unui plan de măsuri, cu termene şi responsabilităţi, pentru remedierea deficienţelor constatate.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate în perimetrul Parcului Cişmigiu, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti a constatat că nu fuseseră remediate deficienţele identificate la un control anterior, dar mai ales că şi în prezent în parc sunt condiţii igienico-sanitare precare, la prestarea serviciilor, motive pentru care a aplicat două sancţiuni contravenţionale în cuantum de 20.000 de lei, mai spune Prefectura Municipiului Bucureşti. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Putin susţine că vine o ordine mondială „armonioasă, mai justă şi sigură”

LIVE TEXT Război în Ucraina. CIA estimează pierderile ruseşti în Ucraina la 15.000 de morţi şi 45.000 de răniţi. Ruşii continuă să distrugă intenţionat recoltele

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite