Bugetul Capitalei, adoptat. Ce spun liderii Coaliției la nivel de București

0
Publicat:

Consilierii generali ai Capitalei au votat vineri, în unanimitate, proiectul de buget al municipiului Bucureşti. Hotărârea a fost adoptată după ce mai multe amendamente propuse de consilieri de la PSD şi PNL au fost aprobate.

Gabriela Firea  Sebastian Burduja Foto Mediafax Inquam Photos jpg

Proiectul privind bugetul municipiului Bucureşti a fost aprobat cu 51 de voturi ”pentru”, zero voturi ”împotrivă” şi zero abţineri.

Capitala are buget pentru anul 2024! PSD București și PNL București au reușit să scoată Bucureștiul din blocajul în care a fost dus de însuși primarul general. Funcționarea serviciilor publice este critică și nu poate fi afectată de ambiții personale. În cadrul ședinței convocate astăzi de consilierii generali PSD București și PNL București, proiectul aprobat duce banii Primăriei Capitalei către proiecte serioase, nu doar pentru evenimentele pe care primarul general le pregătea pentru campania electorală”, au precizat, într-o declarație de presă comună Sebastian Burduja și Gabriela Firea.

Prin votul acordat de grupul comun PSD-PNL, în ciuda declarațiilor nerealiste ale primarului general, am găsit sumele necesare și proiectul de buget a fost modificat astfel:

- alocarea suplimentară a sumei de 240 milioane de lei pentru subvenția la termoficare,

- alocarea suplimentară a sumei de 200 de milioane de lei pentru subvenția la transportul public,

- alocarea sumelor necesare pentru plata parțială a restanțelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilități,

- 25 de milioane de lei pentru proiectul Banca de alimente,

- 25 de milioane de lei pentru deblocarea blocului social din Prelungirea Ghencea,

- sumele necesare pentru deblocarea proiectului Penetrație Ciurel - Autostrada A1.

Consilierii generali social-democrați și liberali au arătat la ședința convocată astăzi că există o nouă majoritate în Consiliul General al Municipiului București, iar primarul general Nicușor Dan nu mai poate ignora solicitările bucureștenilor”, mai arată sursa citată.

PSD București și PNL București, sub coordonarea președinților Gabriela Firea și Sebastian Burduja, și-au dat mâna pentru a salva Capitala de falșii salvatori. După aprobarea bugetului pentru anul 2024 urmează deblocarea proiectelor primarilor din sectoarele Capitalei care au fost ținute la sertar de primarul general. Orașul în care trăim, muncim și ne creștem cu toții copiii a suferit suficient în acești ultimi ani! Nu mai vrem mizerie, proiecte blocate din ambiții personale, ci un proiect comun pentru o Capitală a viitorului”, conchid Firea și Burduja.

Reacția lui Cîrstoiu

Candidat comun al PSD și PNL de miercuri, Cătălin Cîrstoiu susține că a contribuit și el la pregătirea bugetului. „Salut decizia reprezentanților PSD și PNL, din Consiliul General al Capitalei, de a aproba bugetul Capitalei. Le mulțumesc că au dat curs propunerii mele de a debloca această situație, mai ales ca am lucrat împreună cu dânsii la setul de amendamente care au fost aprobate azi”, potrivit unui comunicat de presă asumat de Cătălin Cîrstoiu.

Mai mult, candidatul Coaliției pentru Primăria Generală susține că „votul de azi din Consiliul General ne arată de ce e important ca viitorul primar general să aibă susținerea principalelor forțe politice”

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite