Alexandru Rafila: „Nu cred că ploşniţele au aşa o informaţie până unde este Sectorul 5 şi de unde începe Sectorul 4”

0
Publicat:

Ministrul Sănătății a declarat că este important să fie asigurate condițiile igienice în toate școlile, dar și că ploșnițele nu știu unde se termină și unde începe un sector al Capitalei, în contextul în care școlile din Sectorul 5 au fost închise luni, 25 martie, pentru dezinsecție.

Declarații ale Ministrului Sănătății despre ploșnițele din școlile din Sectorul 5 - Foto Arhivă
Declarații ale Ministrului Sănătății despre ploșnițele din școlile din Sectorul 5 - Foto Arhivă

Vineri, după terminarea cursurilor, a început dezinsecția în toate școlile din Sectorul 5, unde este primar Cristian Popescu Piedone. De aceea, școlile au fost închise în acest sector, după ce primarul a stabilit cu ministrul Educației, Ligia Deca, ca elevii să stea acasă.  

În acest context, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a transmis că nu consideră că insectele sunt conștiente de limitele dintre sectoare și că toate școlile au nevoie de condiții igienice.  

„Eu nu ştiu exact care este cauza că fix în Sectorul 5... Eu nu cred că ploşniţele au aşa o informaţie până unde este Sectorul 5 şi de unde începe, de exemplu, Sectorul 4. În mod evident, este vorba de asigurarea condiţiilor igienice în şcoli”, a spus ministrul Alexandru Rafila, potrivit Digi24.  

Mai mult decât atât, ministrul Sănătății a adăugat că aceleași măsuri igienice sunt necesare și în casele elevilor. 

Combaterea acestor insecte, acestor paraziţi se face şi prin informarea familiilor copiilor, a copiilor, pentru că aceleaşi măsuri igienice trebuie luate şi la domiciliul fiecăruia dintre ei”, a transmis Rafila.  

Sigur, poate fi o problemă legată de o activitate intensă sau o recrudescenţă a apariţiei acestor insecte, dar nu pot să fac niciun comentariu. Este foarte bine că se face în Sectorul 5 dezinfecţie şi lucrul ăsta este foarte bun”, a precizat ministrul Sănătăţii. 

Mai mulți părinți au sesizat că sunt ploșnițe în două unități de învățământ din Sectorul 5. Problemele ar fi apărut la sfârșitul lunii februarie, atunci când ar fi observat părinții urme pe pielea celor mici. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite