Ikea Pallady, amendată de DSP pentru lipsa dezinsecțiilor pe întreaga suprafață. Operațiunea va fi efectuată o dată la 2 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a informat la solicitarea „Adevărul” care au fost demersurile pe care le-a întreprins în legătură cu posibila infestare cu ploșnițe a magazinului Ikea Pallady.

Interiorul unui magazin Ikea
Magazinul Ikea Pallady a fost amendat de DSP pentru lipsa dovezilor de dezinsecție

Pe scurt, reprezentanții DSP București au informat, la solicitarea „Adevărul” din data de 2 februarie, că nu s-a făcut nicio reclamație sau sesizare cu privire la existența ploșnițelor în magazinul Ikea Pallady, dar o echipă de inspectori s-a deplasat luni, 5 februarie, pentru a verifica magazinul.

DSP a constatat că „starea igienico-sanitară, la data şi ora controlului, este corespunzătoare” și că Ikea are  contract cu o societate abilitată pentru efectuarea periodică a operațiunilor DDD.

„Au fost verificate procesele verbale de efectuare a operațiunilor de dezinsecție din luna septembrie 2023 pană în data de 5.02.2024 din care a rezultat faptul că s-au efectuat operațiuni de dezinsecție lunar sau de mai multe ori pe lună doar în zonele în care societatea prestatoare DDD a constatat că există prezența insectelor (muște). Din verificarea rapoartelor de control/combatere dăunători a societății prestatoare de dezinsecție nu a rezultat prezența ploșnițelor;

- nu s-a făcut dovada nici unui proces verbal de dezinsecție pe intreaga suprafață a magazinului cu o periodicitate de maxim 3 luni conform Ord.MS 119/2014 modificat si completat;

- a fost sancționată societatea cu amendă contravențională conform HG 857/2011, art.57, lit.b în valoare de 8000 lei;

- SC IKEA România SA împreună cu societatea prestatoare de servicii DDD au întocmit un plan de măsuri pentru combaterea și prevenirea infestării cu insecte târâtoare care prevede efectuarea dezinsecției în zilele de 3,5,7,9,13 si 16.02.2024;

- conform raportului întocmit de societatea care efectuează dezinsectiile, urmare a verificărilor făcute în magazin nu au fost obsérvate ploșnițe sau urme ale acestora”, a informat DSP.

Poliția locală se ocupă ce plângerile oamenilor care au ploșnițe în apartament

Întrebați dacă au primit sesizări de la bucureșteni privind posibile infestări cu ploșnițe, reprezentanții DSP au răspuns:

„Nu s-a înregistrat nici o sesizare referitoare la prezența ploșnițelor în magazinul IKEA Pallady, în cursul anului 2023 și 2024, până în prezent;

-Se primesc periodic sesizări de la persoane fizice și Asociații de proprietari , referitoare la prezența ploșnițelor, gândacilor și a rozătoarelor în apartamente și în subsolurile blocurilor. În cazul asociațiilor de proprietari inspectorii sanitari verifică efectuarea periodică de către societăți autorizate în acest sens, a operațiunilor de dezinsecție în spatiile comune. In ceea ce privește sesizările referitoare la infestarea cu ploșnițe, gândaci și rozătoare a apartamentelor individuale, acestea se redirecționează Poliției locale din cadrul Primăriilor de sector, cu competențe în acest sens, conform OG21/2002 completată și modificată și HCGMB 120/2010.

image

Vineri, mai mulți clienți au postat pe Reddit că magazinul Ikea Pallady se confruntă de câteva zile cu o invazie de ploșnițe.

Luni, reprezentanții Ikea au precizat că, în urma investigației interne nu au descoperit ploșnițe, lucru confirmat și de ANPC și DSP, fără să spună însă și că au fost amendați cu 8.000 de lei pentru că nu au putut dovedi dezinsecțiile periodice pe toată suprafața magazinului, ci doar pe anumite porțiuni pentru a scăpa de muște.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite