Accident mortal cu un autobuz al STB: șoferul a continuat să meargă după ce a omorât un pieton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pieton din București a fost lovit mortal duminică dimineața, de un autobuz al liniei 335 a STB. Șoferul de autobuz și-a continuat traseul până spre cap de linie spunând că nu și-a dat seama.

Autobuz Otokar Ken articulat, similar celui implicat în accident
Autobuz Otokar Ken articulat, similar celui implicat în accident

Accidentul s-a întâmplat în cartierul Titan, iar polițiștii au tras pe dreapta autobuzul în zona Aviatorilor.

Șoferul de autobuz le-a declarat polițiștilor care l-au oprit în zona Arcului de Triumf că nu și-a dat seama că a lovit un pieton, potrivit informațiilor Digi24. 

Potrivit informațiilor furnziate de directorul STB, Adrian Criț, accidentul a avut loc pe Bulevardul Nicolae Grigorescu, în dreptul stației Brâncuși a liniei STB 335, pe sensul spre Băneasa. Autobuzul implicat în accident este un Otokar articulat, lung de 18 metri. Șoferul a fost oprit de polițiști abia la Piața Charles de Gaulle. 

Autobuzul este garat în prezent la autobaza Titan, iar șoferul nu va mai conduce cel puțin până la finalizarea cercetărilor. Bărbatul a fost testat pentru consum de alcool sau droguri, iar rezultatele au fost negative. A fost dus și la Institutul de Medicină Legală pentru a-i fi prelevate probe biologice.

Șoferul, în vârstă de 45 de ani, este unul cu experiență în cadrul STB, fiind angajat din anul 1995 în companie. Ultimul liber avut a fost sâmbătă, 15 aprilie, iar ultima viză medicală a fost obținută pe 4 aprilie.

Polițiștii au început o anchetă pentru a stabili cum s-a produs accidentul. 

„Conducerea societății se implică în cercetarea administrativă a evenimentului, înregistrările video de pe autobuz sunt puse la dispoziția Poliției Rutiere. Regretăm cele întâmplate și transmitem condoleanțe familiei persoanei decedate“, a transmis directorul STB, Adrian Criț.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite