Val de reacţii după ce Marian Godină le-a urat „La mulţi ani”, de 8 Martie, românilor care fac coadă la paşapoarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Godină FOTO arhivă Adevărul
Marian Godină FOTO arhivă Adevărul

Poliţistul Marian Godină a stârnit numeroase comentarii după ce, de 8 Martie, le-a urat ”La mulţi ani”, ironic, bărbaţilor care stau la coadă la paşapoarte. Ulterior, a venit cu o serie de precizări legate de postare.

„La mulţi ani tuturor femeilor şi bărbaţilor de la coada de la paşapoarte!", a scris pe Facebook Marian Godină. 

În cinci ore, postarea poliţistului din Braşov a strâns peste 1.400 de comentarii şi a fost distribuită de peste o mie de ori.

Mesajul lui Godină vine în contextul în care, speriaţi de războiul din Ucraina, românii au luat cu asalt serviciile de paşapoarte, unde stau la cozi. În Bucureşti, de exemplu, pentru această lună nu mai este disponibil niciun loc pe site-ul pe care pot fi făcute programări la emiterea paşapoartelor.

Pentru că multe dintre comentariile la mesajul său au fost critice, Marian Godinţă a revenit cu o nouă postare:

„Mi-au scris unii că mulţi dintre bărbaţii care stau la coadă la paşapoarte o fac pentru că e necesară prezenţa lor acolo în cazul în care le fac paşapoarte copiilor. Cred că e evident că nu m-am referit la acei bărbaţi, nu am de gând să scriu glume cu explicaţii adăugate.

Până la urmă, nici măcar nu e treaba mea cine pleacă şi cine rămâne, nici nu prea mă interesează, fiecare alege cum crede pentru el, dar am dreptul să îmi formez o opinie despre cei care fug. Din fericire, de-a lungul istoriei ţărişoarei noastre, cei mai mulţi au ales să rămână, iar datorită lor putem noi azi să punem drapelul la poza de profil pe 1 Decembrie, să comentăm liberi pe Facebook, să ne numim români, să trăim într-o ţară care cuprinde Ardealul, Moldova şi Ţara Românească şi care se numeşte România. Au ales unii de-a lungul vremii să lupte, să nu fie laşi. Respect lor!".

„Dar nu cumva pleci cu gândul că te vei întoarce după ce se vor linişti lucrurile?”

Marian Godină le-a răspuns şi celor care îl întreabă: „Pentru ce să lupt?" / „Ce-a făcut ţara asta pentru mine?" / „Să lupt pentru guvernanţii noştri? Merită?".

„Atunci i-aş întreba eu pe cei care pun aceste întrebări: Când zici că eşti mândru că eşti român, eşti mândru de guvernanţi? Când pui poza cu drapelul, o pui pentru guvernanţi? Când zici "La mulţi ani, România!" cui urezi la mulţi ani, guvernanţilor?

”Vrei să pleci, consideri că nu merită ţara asta să lupţi pentru ea? Foarte bine, pleacă! Dar nu cumva pleci cu gândul că te vei întoarce după ce se vor linişti lucrurile? Adică după ce alţii care n-au plecat îşi vor fi pierdut vieţile pentru ca tu să te poţi întoarce liniştit? Dacă lucrurile astea nu te vor face să-ţi fie ruşine de tine pentru tot restul vieţii, atunci du-te liniştit", a scris poliţistul.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Godină, mesaj dur pentru Diana Şoşoacă şi susţinătorii ei. „De grohăit poate orice porc”

Mituri despre Marian Godină, spulberate de poliţist

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite