Tragedie la Brașov: jandarm ucis și un pompier înjunghiat la beție, pentru o datorie de câteva mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jandarm a fost ucis și un pompier a fost rănit, după o ceartă între prieteni, care a pornit de la o datorie de câteva mii de euro. Totul s-a petrecut pe fondul consumului de alcool.

image

O ceartă pentru o datorie de câteva mii de euro, pe fondul consumului de alcool, s-a terminat cu o crimă și o încercare de sinucidere.

S-a întâmplat noaptea trecută, în curtea unei case din localitatea Râșnov, județul Brașov, acolo unde mai mulţi tineri, printre care şi victimele - un jandarm și un pompier, consumau băuturi alcoolice. Un bărbatul de 40 de ani a încercat să-l înjunghie pe presupusul datornic. În apărarea acestuia din urmă au sărit prietenii lui, care au devenit victime ale agresorului.

La data de 26.03.2023, în jurul orei 00.20, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, cu privire la faptul că în localitatea Râșnov, în incinta unui imobil, a avut loc o agresiune în care un bărbat, de 39 de ani, ar fi lovit cu un cuțit trei persoane”, arată Poliția Brașov.

Fapta s-ar fi petrecut în interiorul locuinței, în care bărbatul bănuit a pătruns pe ușa deschisă, aici găsindu-i împreună pe cei trei bărbați, cu vârstele de 22, 24, respectiv 38 de ani.

Presupusul autor și victimele se cunoșteau dinainte, spun polițiștii brașoveni.

După săvârșirea agresiunii, autorul s-ar fi îndreptat către locuința sa, în apropierea acesteia fiind și identificat, în stare de inconștiență, cu tăieturi în zona brațelor, leziuni pe care și le-ar fi provocat după conflictul din locuință. Persoana bănuită împreună cu două dintre victime au fost transportate la spital, iar pentru cea de-a treia persoană, bărbatul în vârstă de 38 de ani, s-a declarat decesul”, se arată în comunicatul IPJ Brașov.

La acest moment, ofițerii de poliție judiciară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov - Serviciul de Investigații Criminale, împreună cu procurorul criminalist de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au întocmit un dosar penal, în care, la acest moment, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor, urmând ca evaluările medicale să ducă la încadrarea juridică a faptelor.

Ancheta penală este în curs desfășurare, cercetările fiind continuate pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Ce spun procurorii

Procurorii brașoveni au transmis următorul comunicat:

Pe fondul consumului de alcool, agresorul, care are în jur de 40 de ani, i-a reproșat uneia dintre victime că nu i-a returnat un împrumut de câteva mii de euro. A mers acasă, s-a înarmat cu un cuțit și s-a întors să îl atace pe pretinsul datornic. În apărarea acestuia din urmă au intervenit alte două persoane, un jandarm de aproape 39 de ani și încă o victimă, În agresiune a fost ucis jandarmul și vătămate celelalte două persoane

Procurorii au mai susținut că agresorul s-a întors acasă, unde se pare că și-ar fi  secționat venele de la mâna.

În prezent, agresorul este în spital la Sibiu pentru a suferi o operație de urgență. Celelalte două victime în viață au fost duse la spital. Se fac cercetări pentru omor și tentativă la omor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite