Tânăr reţinut pentru dare de mită, după ce a fost depistat băut şi drogat la volan

0
Publicat:

Un tânăr de 25 de ani, din municipiul Giurgiu, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce, fiind depistat, în staţiunea braşoveană Râşnov, la volan sub influenţa alcoolului şi a cocainei, a încercat să mituiască un poliţist să nu ia împotriva sa măsurile legale care se impuneau.

Un tânăr a fost prins beat și drogat la volan / Foto: Arhivă
Un tânăr a fost prins beat și drogat la volan / Foto: Arhivă

„La data de 11 decembrie, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au procedat la prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 25 de ani din municipiul Giurgiu, după ce a promis o sumă de bani unui agent de poliţie pentru a nu lua măsurile legale ce se impun privind sancţionarea sa.

În fapt, în aceeaşi zi, în jurul orelor 16.00, un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Braşov - Poliţia Staţiunii Râşnov, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic, pe raza localităţii Râşnov, un conducător al unui autoturism, iar în urma verificărilor pe linia depistării conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice/substanţelor psihoactive, s-a constatat că acesta în urma testării cu aparatul alcooltest Drager, avea o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat şi cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină. Întrucât era necesară recoltarea de mostre biologice, acesta a fost condus la o unitate spitalicească în vederea determinării cu exactitate prezenţei în organism a alcoolului şi a substanţelor psihoactive", se arată într-un comunicat remis luni de DGA Braşov.

Conform sursei citate, bărbatul i-a promis agentului de poliţie sume de bani de 500 lei, 1.000 de lei şi în final 5.000 de lei pentru a-l determina pe acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv să nu-i fie recoltate mostre biologice.

„Agentul de poliţie a refuzat categoric propunerea şi a anunţat ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie-Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov", a precizat sursa citată.

Tânărul a fost reţinut şi este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, a mai precizat DGA Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite