Tâlhari urmăriți de victimă. Un bărbat care a vrut să cumpere o mașină a fost lăsat fără bani

0
Publicat:

Un brașovean a vrut să cumpere o mașină pentru un prieten aflat în Germania, dar s-a trezit tâlhărit de pretinșii vânzători. Victima i-a urmărit cu mașina și a sunat la 112.

Tâlhari urmăriți de victimă și prinși de polițiști FOTO Adevărul
Tâlhari urmăriți de victimă și prinși de polițiști FOTO Adevărul

Un brașovean se afla în căutarea unei mașini second hand pentru un apropiat care se află în Germania. Bărbatul avea la dispoziție suma de 42.500 de lei, pentru care a găsit o persoană care i-a spus că are o mașină care l-ar putea interesa. Cei doi și-au dat întâlnire la o adresă din Brașov ca să încheie o tranzacție, numai că tot ce a urmat nu mai ține de o înțelegere între părți.

În data de 19.11.2023, în jurul orei 22:20, o persoană de sex masculin s-a deplasat în dreptul imobilului situat în municipiul Brașov, pe strada Hărmanului numărul 94, cu scopul de a intermedia achiziţionarea unui autoturism pentru o altă persoană care se afla în Germania la momentul respectiv, având asupra sa suma de 42.500 lei. Acolo, aceasta s-a întâlnit cu o persoană necunoscută de sex masculin, în vârstă de 31 de ani, care a cerut mai întâi să îi remită suma de bani”, a declarat prim-procurorul Radu Năstac, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Ulterior, la cererea celui care pretindea că are mașina de vânzare, cei doi s-au deplasat în spatele blocurilor din zonă pentru a-i fi prezentat autoturismul, moment în care alte două persoane de sex masculin, în vârstă de 33, respectiv 43 de ani, au coborât din autoturism.

Unul dintre cei doi bărbați coborâți din mașină a amenințat-o pe persoana vătămată cu un cuțit și i-a cerut să-i ofere suma de bani, fără a-i pune la dispoziție autoturismul pe care trebuia să-l achiziționeze. Fiindu-i creată o stare de temere, persoana vătămată a plecat în fugă de la locul comiterii faptei.

Victima a sunat imediat la 112, informând autorităţile despre incident, după care a plecat în urmărirea autoturismului în care se aflau cei trei inculpaţi. Pentru a scăpa de victimă, şoferul a efectuat numeroase viraje pe străzi lăturalnice, însă fără succes.

La un moment dat, tâlharii fugari au oprit temporar autoturismul, iar persoana de sex masculin în vârstă de 33 de ani a ieşit şi a dispărut.

Ulterior, pe raza localităţii Ozun din judeţul Covasna, celelalte două persoane au fost prinse de organele de poliţie, fără a fi găsită asupra lor suma de bani.

De asemenea, după trecerea unei perioade de timp, cea de-a treia persoană a fost prinsă de către organele de poliţie pe raza judeţului Bacău, fără a fi găsită asupra sa suma de 42.500 lei.

Toți cei trei au fost mai întâi reținuți pentru 24 de ore, iar apoi arestați preventiv pentru 30 de zile.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite