Două minore, arestate preventiv după ce au tâlhărit, amenințat și șantajat o fată de 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două minore, în vârstă de 15 și 16 ani, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile după ce au amenințat, tâlhărit, lipsit de liberate în mod ilegal și șantajat o altă minoră de 14 ani.

Două minore, arestate timp de 30 zile pentru amenințare, tâlhărie și șantaj FOTO: Pexels
Două minore, arestate timp de 30 zile pentru amenințare, tâlhărie și șantaj FOTO: Pexels

Potrivit probatoriului administrat, cele două minore, alături de alte două persoane cu vârsta sub 14 ani, au agresat-o fizic pe victimă, au deposedat-o de o sumă de bani și un bun aflat în geantă și și-au însușit telefonul mobil al victimei.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că la data de 04.09.2023, în jurul orei 16:00, inculpata C.A.A.I. s-a deplasat într-un parc situat în mun. București, sectorul 3, împreună cu inculpata I.R.M.A. şi cu alte două persoane minore, cu vârsta sub 14 ani, unde au abordat-o și au determinat-o pe persoana vătămată P.A.M., în vârstă de 14 ani, să se deplaseze cu aceștia în lateralul unui bloc situat pe raza sectorului 3 din municipiul Bucureşti, unde cele două inculpate şi ceilalţi doi minori care se aflau cu acestea au agresat-o fizic pe victimă, în sensul că au tras-o de păr și au lovit-o cu palmele, pumnii și picioarele în zona corpului și a capului, context în care, profitând de starea de temere în care se afla aceasta, inculpata C.A.A.I i-a smuls victimei genele artificiale tip bandă de la ochi, iar inculpata I.R.M.A., împreună cu ceilalţi doi minori care nu răspund penal au deposedat-o pe victimă de un creion de buze și de o sumă de bani, bunuri care se aflau în geanta acesteia, iar inculpata I.R.M.A. i-a smuls din mână victimei telefonul marca iPhone 11, în scopul însușirii pe nedrept”, se arată în comunicat.

Totodată, probatoriul arată că cele două inculpate, alături de cele două persoane cu vârsta sub 14 ani, au constrâns-o pe victimă „să se deplaseze alături de aceștia către la o altă adresă situată pe raza sectorului 3 din municipiul Bucureşti, lipsind-o astfel de libertate pe victima minoră până în jurul orei 18:45”.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 atrage atenția cu privire la fenomenul cunoscut sub denumirea de bullying, care a luat amploare în ultima vreme, dar și asupra „acţiunilor grave ale minorilor care capătă valenţă penală şi care presupun şi impun luarea unor măsuri corespunzătoare din partea organelor judiciare”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite