Suspectul dublului asasinat de la Bran s-ar putea să fi avut un complice. Procurorii investighează ipoteza

0
Publicat:

Anchetatorii spun că victimele de la Șimon, Bran au murit ca urmare a unor lovituri de topor, dar suspectul recunoaște doar că a lovit cu cuțitul. Anchetatorii nu exclud existența unui complice.

Anchetatorii nu exclud existența unui complice în crima de la Bran FOTO Facebook Nicu Pepene
Anchetatorii nu exclud existența unui complice în crima de la Bran FOTO Facebook Nicu Pepene

Procurorii brașoveni nu au eliminat încă ipoteza existenței unui complice în cazul dublului asasinat de la Șimon, Bran. Astfel, principalul suspect va fi supus unei expertize psihiatrice, pentru ca anchetatorii să vadă atât dacă avea discernământ în momentul în care și-a omorât vărul și pe soția acestuia, cât și dacă ar fi putut acționa singur sau a fost nevoie de existența unui complice.

Principalul semn de întrebare vine din faptul că suspectul a recunoscut doar că a acționat cu un cuțit, însă rezultatul expertizei medico-legale a relevat faptul că victimele au decedat ca urmare a unor lovituri de topor.

Până în prezent a fost dispusă expertiza ADN și va fi dispusă și o expertiză psihiatrică. A fost reaudiat suspectul, în principal pentru a i se lua consimțământul la expertizare, dar și pentru a fi verificate diferitele ipoteze despre mobilul faptei născute din probe, dar și din zvonul public. Au fost audiati până acum nouă martori”, a declarat prim procurorul Adrian Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

În urma examenului medico-legal, organele de anchetă au ajuns la concluzia că Alexandra şi Nicu Pepene, din Şimon – Bran, au fost agresaţi cu cuţitul, însă moartea a survenit după ce le-au fost aplicate mai multe lovituri de topor.

Mai multe indicii de afecțiuni psihice

Prim-procurorul a precizat faptul că bărbatul suspectat de dublă crimă a lăsat şi un soi de document justificativ, scris pe o foaie, cel mai probabil scris după comiterea faptei, din care reiese că starea sa mintală nu era cea firească. Una dintre menţiuni făcea referire la faptul că a mama sa a ajuns în Rai şi că el va ajunge în Iad. În acel bilet, omul a mai menţionat că soţii pe care i-a ucis i-ar fi făcut vrăji.

Între suspect și cele două victime existau probleme mai vechi, legate de limita dintre cele două proprietăți, care se învecinează pe o anumită lungime. Anchetatorii spun că a existat o plângere penală în care suspectul îl acuza pe vărul său că trecea pe terenul suspectului în timp ce efectua lucrări în zona de la limita celor două proprietăți.

De asemenea, mai există un proces pe rol și pentru un teren situat într-o altă zonă. Părinții bărbatului ucis și ai suspectului sunt frați, astfel că aceștia au același nume de familie.   

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri