O tânără și-a oferit serviciile la țară, pe un grup de Facebook. S-a ales cu o întrebare-surpriză: „Vrei să fii soția mea?“
0O tânără pasionată de permacultură a postat un anunț prin care căuta un teren pe care își dorește să practice acest stil de viață. Între numeroaslee răspunsuri a primit și o cerere în căsătorie.

Un anunț al unei tinere pe rețelele sociale a stârnit numeroase aprecieri și sute de comentarii, între care unele chiar amuzante. Raluca Andreea Gheorghiță are 26 de ani și un motan.
„Mă numesc Raluca, am aproape 27 de ani, și împreună cu motanul meu, Crusoe, locuim din primăvară până toamna târziu într-o caravană (cunoscută și sub numele de Baraka), un tiny home plin de povești și magie”, povestește tânăra pe grupul de Facebook al comunității Mutat la țară - Viața fără ceas.
Brașoveanca spune că este în căutarea unui teren unde să poată practica permacultura, să ajute la construirea caselor ecologice, să contribuie la gospodărie (gătit, curățenie etc.) și să desfășoare activități cu cei mici.

Primul comentariu a fost... o cerere în căsătorie. Andrei Catargiu, după ce a văzut postarea tinerei, nu a avut alt comentariu de făcut decât cuvintele pe care le spune orice bărbat atunci când știe că și-a întâlnit jumătatea: „Vrei să fii soția mea?”, întrebare rămasă, cel puțin deocamdată, fără răspuns.
Au urmat și comentarii care apreciau intenția tinerei și altele care îi oferea soluții sau sugestii, unele fără legătură cu permacultura. Între acestea au existat chiar și invitații în locuri în care oamenii trăiesc așa cum și-a propus Raluca.
„Mi-ai furat visul și l-ai transformat în realitate, asta mi-aș dori și eu , m-am săturat de aglomerație și de stresul din oraș de viața la bloc de tot ce înseamnă oameni în jurul meu dar din păcate sunt legat de acest loc din cauza unor îndatoriri pe care mi le-am asumat. Mă uimește faptul că ești o fată tânără dar cu ambiții mari . Mult succes în realizarea unui vis nobil și curat”, a scris Cristi Voinea.
Raluca a primit mai multe oferte de terenuri pe care să poată practica permacultura sau să e alăture celor care deja o practică. Între acestea se numără o ofertă la Cisnădie, în județul Sibiu, o alta în județul Brașov, dar și una tocmai în Ecuador, unde există o comunitate cunoscută în domeniu.
Ce este permacultura
Permacultura are la bază credința că prin aplicarea metodelor ecologice într-o manieră etică și responsabilă în sistemele de producție agricolă, putem recrea acel echilibru perfect între om și natură care este indispensabil vieții însăși.
Permacultura are trei principii de bază: grija față de pământ, grija față de oameni și returnarea surplusului. Crezul acesteia este „Lucrare cu natura, nu împotriva naturii” și susține observarea prelungită și atentă, mai degrabă decât munca prelungită și necugetată.
