Francezul din Cobor, despre „cazul” Elena Lasconi: „Și eu aș fi spus la fel”. De ce a preferat România Franței

0
Publicat:

Francezul Erwan Joliff, stabilit la Cobor, spune că ar fi avut aceeași delcarație cu Elena Lasconi. Consilierul județean brașovean explică motivele pentru care ar fi fost conservator în Franța.

Erwan Joliff (dreapta) la inaugurarea clinicii din Cobor FOTO Facebook Erwan Joliff
Erwan Joliff (dreapta) la inaugurarea clinicii din Cobor FOTO Facebook Erwan Joliff

Un francez stabilit în România vorbește despre unul dintre subiectele fierbinți ale zilei: Elena Lasconi. Coleg de partid cu fosta vedetă Pro TV, Erwan Joliff, francezul din Cobor, spune că, în țara în care s-a născut ar fi catalogat drept „conservator”.

S-ar putea să fie surprinzător pentru noi, însă în România nu s-ar încadra tocmai la această categorie. Erwan Joliff spune că românii îl cataloghează drept „stângist”, în urma ideilor pe care obișnuiește să le expună și a acțiunilor ale. Consilierul județean brașovean spune că a plecat din Franța la timp ca să rămână cu o impresie frumoasă despre țara în care s-a născut, dar acum România se potrivește mai bine cu societatea pe care și-o dorește.

Nu prea mă încălzește polemica legată de doamna Lasconi și de faptul c-ar fi votat la referendumul lui Dragnea din convingerea legată de opiniile sale religioase. Personal, chiar dacă aș fi avut dreptul sa votez, nu m-aș fi dus la un astfel de referendum, care, din punctul meu de vedere, era o manipulare politică. Am citit acum răspunsul ei pe Facebook și vă spun sincer c-aș fi putut să spun aproape același lucru. Adică, tot ce a declarat mi se pare absolut de bun simț”, a precizat francezul din Cobor.

Căsătoria nu e pe același plan cu parteneriatul civil

Venit cu o parte din deschiderea pe care au o francezii față de acest subiect – ca, de altfel, spre mai toate subiectele – Erwan Joliff nu are o poziție rigidă. Educat să asculte și părerea celorlalți, francezul nu se declară împotriva cuplurilor de homosexuali.

Personal, dacă mă întrebați de poziția mea pe subiectul în cauză, vă spun c-aș susține fără probleme un parteneriat civil care ar oferi o serie de drepturi legale între partenerii care împărtășesc o viață în comun, indiferent de sexul lor. Drepturi absolut normale și de bun simț într-o societate modernă și care să ofere soluții în anumite situații dureroase, cum este, de exemplu, moartea unuia dintre parteneri”, mai spune Joliff.

Când vine, însă, vorba despre căsătorie, putem înțelege de ce fostul preot ar fi considerat conservator în Franța. El spune că, deși este conștient că îi va supăra pe unii, nu trebuie să punem căsătoria pe același plan cu parteneriatul civil.

Îngrijorarea lui Erwan Joliff vine din faptul că persoane din partid profită de faptul că Elena Lasconi este cap de listă USR pentru europarlamentare. Joliff mai spune că, dacă Lasconi va fi exclusă de pe listă și Dan Barna va fi încă o dată primul, poate se va convinge și partidul care e locul lui în politica USR.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite