Fiica socialistă a Elenei Lasconi vrea să intre în politică. „M-am săturat, nu mai pot să tac“

0
Publicat:

Oana Lasconi, în vârstă de 31 de ani, locuiește la Paris și a stârnit un adevărat iureș după ce mama ei a recunoscut că a votat la Referendumul pentru familia tradițională.

Oana Lasconi, cu un pahar de vin în mână
Oana Lasconi este fiica primăriței USR de la Câmpulung Muscel, Elena Lasconi

Oana Lasconi, fiica primarului orașului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a anunțat luni seară că intenționează să intre în politică.

Într-un anunț în limba engleză pe Instagram, Oana Lasconi a spus că „A venit momentul sa îmi îmbrătișez adevăratul scop. Am o dorință de a lupta pentru dreptate cu orice cost. (…) M-am săturat, nu mai pot sa tac. Acum e momentul să urlu pentru o lume mai bună”, a scris Oana Lasconi pe Instagram.

image

Oana Lasconi, care este membră a comunității LGBTQ+,  a mai spus că nu are o diplomă de studii superioare, dar că are dorința de a lupta pentru dreptate.

Într-o postare anterioară, ea a scris că poziția ei politică este una de stânga, însă nu cea românească sau istorică.

Sunt socialistă pentru că susțin cu tărie că avem de unde să îi ajutăm pe toți. În loc să dăm bani pe războaie, trebuie să-i hrănim pe cei înfometați. Sunt anticapitalistă pentru că lumea actuală prioritizează profitul chiar și peste supraviețuirea omenirii”, a mai scris Oana Lasconi pe Instagram.

Scandalul din familia Lasconi, dar și la nivelul USR, a intervenit sâmbătă, 4 noiembrie, după difuzarea unei emisiuni tv în care Elena Lasconi a spus că a votat DA la Referendumul pentru familia tradițională.

Elena Lasconi și fiica ei, Oana
Elena Lasconi și fiica ei, Oana

La numai câteva ore de la aceste mărturisiri, fiica Elenei, Oana Lasconi, care trăiește la Paris, a postat mai multe mesaje dure la adresa mamei sale pe rețelele de socializare. 

„Ca membru al acelei comunităţi, sunt absolut dezgustată, dezamăgită şi şocată. Nu îmi vine să cred că persoana pe care am susţinut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Sunt şocată să aud că a votat DA pentru modificarea Constituţiei, într-un mod jegos şi discriminatoriu“, a spus printre lacrimi Oana, fiica Elenei Lasconi.

Tânăra continuă tirul acuzaţiilor. „Am fost forţată să am o identitate publică doar pentru a o sprijini pe ea, aproape toată viaţa! Am fost forţată să vorbesc despre ce relaţie minunată avem, să mint ziarele“, a adăugat tânăra. „Familia tradițională poate fi susținută fără îngrădirea drepturilor altora. Să schimbi Constituția de la «între soți» la «între un bărbat și o femeie» este cea mai clară dovadă de homofobie. Să «nu ai o problemă cu oamenii LGBTQ+» nu este compatibil cu a nu le oferi aceleași drepturi ca altor persoane“, a mai spus aceasta. 

Elena Lasconi, primar USR al localității Câmpulung Muscel, a venit cu precizări în care a punctat că nu e homofobă, subliniind faptul că eliminarea sa de pe lista pentru europarlamentare poate fi decisă printr-un simplu vot al conducerii partidului.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat că i-a cerut Elenei Lasconi retragerea de pe lista de la europarlamentare, susținând că declarațiile sale legate de referendumul pentru familia tradițională afectează campania Uniunii și concetrarea pentru alegeri.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite