Cetatea Făgăraş a primit un certificat de excelenţă de la Trip Advisor. Anul trecut a fost declarată al doilea cel mai frumos castel al lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetatea Făgăraşului a primit o bilă albă la capitolul imagine după ce a primit certificatul de excelenţă de la celebrul site de călătorii. Acestea a venit în plic direct din Statele Unite ale Americii.

Certificatul de excelenţă a venit după ce peste 1.000 de turişti români din toate colţurile ţării, dar şi străini din Grecia, Italia, Anglia, Texas, Panama, Rusia, Ucraina sau Franţa au postat pe site cometarii laudative la adresa cetăţii. Cu toţii au spus că merită neapărat vizitată. Anul trecut şi Rezervaţia de Urşi la Zărneşti a primit o distincţie similară.

Cetatea Făgăraraş a fost desemnată anul trecut al doilea cel mai frumos castel din lume. Topul a fost întocmit de Hopper, un site dedicat turismului, şi prezentat de publicaţia americană Huffington Post.

Cetatea Făgăraş a fost iniţial folosită pentru apărare. În secolul al XV-lea, cetatea din piatră şi cărămidă de la Făgăraş era o cetate militară, avea o incintă patrulateră, cu patru turnuri bastioane la colţuri şi un turn de avanpost, de tip barbacană, pe latura de est. Între anii 1528-1541, Ştefan Mailat, stăpânul domeniului feudal al Făgăraşului, transformă cetatea militară de apărare într-un castel senioral fortificat.

Diplomă Trip Advisor

Cetatea avea să devină celebră în momentul în care a fost preluată de Mihai Viteazul. Domnitorul a donat-o soţiei sale, Doamnei Stanca, care a locuit un an la Făgăraş. Aşa a ajuns castelul să fie locaţia cea mai căutată pentru balurile Transilvaniei. A fost perioada de glorie a edificiului. În timpul comunismului faima ei a pălit şi a devenit închisoare.

Cetatea Făgăraş a fost vizitată în 2014 de 55.000 de turişti, iar anul acesta se speră să se ajungă la 100.000 de vizitatori.Cetatea poate fi vizitată între orele 10.00 şi 19.00, iar un bilet costă 10 lei. Turiştii pot vizita în acelaşi preţ şi Muzeul Ţării Făgăraşului „Valer Literat“, care se poate mândri cu un patrimoniu de peste 20.000 de piese.

Pe aceeaşi temă:

Staţiunea Râşnov, Cenusăreasa care a devenit vedetă

Rupea este noua cetate vedetă a Braşovului

BraşovPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite