Câinii, cei mai vechi şi mai buni prieteni ai omului, sărbătoriţi de întreaga planetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Internaţională a Câinelui FOTO Ioan Buciumar
Ziua Internaţională a Câinelui FOTO Ioan Buciumar

Dintotdeauna, câinele a fost cel mai bun prieten al omului şi l-a însoţit peste tot. În 26 august este Ziua Internaţională a Câinelui.

Întreaga planetă sărbătoreşte, astăzi, cel mai bun prieten al omului. Sunt cunoscute pe întreaga planetă poveşti despre câini care şi-au iubit stăpânul mai presus de orice. 

De la povestea transpusă şi în filmul Hachiko, cu Richard Gere, care şi-a aşteptat stăpânul timp de 10 ani într-o staţie de tren, la câinele Fido, care şi-a aşteptat stăpânul într-o staţie de autobuz sau mulţi alţii care au făcut lucruri extraordinare, câinii le-au fost mereu alături oamenilor. 

„Îmi vine acum în minte cât de folositor este câinele, mai ales în cazul copiilor nevăzători. Aceşti copii au nevoie de câinii care le sunt, de fapt, nişte ghizi personali, deci legătura care se creează între câine şi copil este foarte puternică şi se creează o legătură emoţională extraordinară. Şi eu am doi câini acasă şi chiar îl folosesc pe unui dintre ei, care este din rasa Border Collie, în terapia copiilor cu autism”, a explicat psihologul Maria Teherciu. 

Pentru stăpânii de animale, câinele este un membru al familiei care, de multe ori, oferă linişte şi calm în momente mai dificile. 

„E foarte frumos să ai un câine. Când vii acasă, oricât de grea ai avut ziua sau ce ţi s-a întâmplat pe parcursul acelei zile, el se bucură când te vede şi îţi face ziua frumoasă. Să ai un câine e ca şi cum ai avea u ncopil. Noi avem şi copil, şi câine, iar copilul devine mai responsabil atunci când are un câine, învaţăţ să-i dea de mâncare, să-l plimbe şi are un tovarăş de joacă”, a spus o braşoveancă.

Câinele este şi o responsabilitate, însă mulţi dintre proprietarii acestora spun că, dacă nu ar avea câine, nu ar face mişcare, astfel că patrupedul este benefic şi din acest punct de vedere. 

Vă mai recomandăm:

Povestea celui mai mare jaf din istoria României. Întâmplarea a inspirat un celebru personaj de film

Cu ce viteze ameţitoare au fost depistaţi doi şoferi pe un segment de autostradă de lângă Braşov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite