Autorităţile lucrează cu viteza melcului: când va fi gata o porţiune de 14 metri de drum, surpată în urmă cu două luni

0
0
Drum surpat spre Poiana Braşov FOTO Primăria Braşov
Drum surpat spre Poiana Braşov FOTO Primăria Braşov

O porţiune de 14 metri de drum între Braşov şi Poiana Braşov s-a surpat la 5 iunie. Birocraţia face ca drumul să nu poată fi gata înainte de începutul anului viitor

O porţiune de 14 metri din drumul care leagă Braşovul de Poiana Braşov s-a surpat, la data de 5 iunie 2022. De atunci, traficul pe DN 1E se desfăşoară cu restricţii.

„Primăria Braşov a luat o serie de decizii, pentru a reduce riscul producerii de accidente. Astfel, traficul a fost restricţionat pentru autovehicule cu tonaj mai mare de 3.5 tone, cu excepţia autobuzelor RATBV. Accesul spre Poiană, pentru aceste autovehicule, se va face pe drumul dinspre Râşnov”, anunţa, în iunie, Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov. 

În zona afectată se circulă pe o singură bandă chiar şi acum, la mai bine de două luni de la eveniment. Primăria anunţă că lucrările de consolidare a porţiunii surpate vor dura până anul viitor. În acest moment, proiectul se află în faza de stabilire a constructorului care să execute lucrările, în urma licitaţiei care s-a încheiat zilele trecute. 

„În perioada următoare vom face evaluarea tehnică a ofertelor, după care sperăm ca totul să fie în regulă şi să putem semna contractul. Câştigătorul va avea la dispoziţie 5 luni de zile să facă tot ceea ce înseamnă expertize, studii şi să realizeze şi lucrările de consolidare ale drumului”, a transmis Sorin Toarcea.

Cum, însă, întârzierile apar la fiecare contract pe bani publici, în special din cauza contestaţiilor, cel mai probabil este ca drumul să fie gata în primăvară. 

Vă recomandăm să mai citiţi:  

Plimbată cu forţa pe străzile Braşovului. Cum a intimidat-o un bărbat pe fosta sa concubină, în ciuda ordinului de restricţie

Strada din Braşov de pe care a fost scoasă piatra, dar nu se lucrează deoarece constructorul nu a cumpărat pavelele pe care să le pună în loc

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite