Anchetă oficială după ce o minoră a reclamat că a fost agresată sexual de un angajat al Protecţiei Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minoră supusă la perversiuni sexuale într-un centru al Protecţiei Copilului Braşov. FOTO ASUM
Minoră supusă la perversiuni sexuale într-un centru al Protecţiei Copilului Braşov. FOTO ASUM

O copilă de 14 ani dintr-un centrul al Protecţiei Minorului Braşov spune că un angajat a supus-o la perversiuni sexuale ca să-i înapoieze telefonul pe care i-l luase fără acordul ei.

Noul an aduce tot mai multe dezvăluiri despre abuzurile petrecute în centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov.

Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) a prezentat cazul unei tinere care a fost abuzată sexual în mod repetat la centrul din Hărman. O copilă de numai 13 ani de la Casa Ioana din Rupea este însărcinată în luna a treia.

ASUM prezintă un nou abuz sexual reclamat de o tânără din – de această dată – Tărlungeni. O fată de 14 ani spune că, în luna august a anului trecut, i s-ar fi luat telefonul mobil.

Potrivit spuselor fetei, unul dintre angajaţi i-a spus că va primi aparatul înapoi dacă va intra într-o altă cameră, împreună cu el. Fata spune că, odată intrată în acea cameră, a fost supusă perversiunilor sexuale. 

Copila a declarat că este de acord să fie testată cu detectorul de minciuni, în caz că autorul nu va recunoaşte cele reclamate. 

Conducerea DGASPC Braşov spune că a demarat o cercetare administrativă în acest caz, însă aceasta nu a fost finalizată nici acum, la trei luni de la declanşarea procedurilor. Poliţia a fost şi ea sesizată şi efectuează cercetări. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Copii abuzaţi sub ochii autorităţilor. Anchetă după acuzaţii grave legate de un centru al Protecţiei Copilului Braşov

Iluminatul festiv, victima creşterilor de preţ. O primărie de municipiu stinge luminiţele înainte de vreme

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite