Șantierul Drumului expres Brăila-Galați merge bine. Constructorul român, lăudat de ministrul Transporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se declară mulțumit de stadiul lucrărilor la Drumul expres Brăila-Galați. Oficialul a mers miercuri, 1 noiembrie 2023, într-o inspecție pe șantier.

Lucrări avansate la Drumul Expres Brăila FOTO: Pro Infrastructura/Arhiva
Lucrări avansate la Drumul Expres Brăila FOTO: Pro Infrastructura/Arhiva

„Mobilizare bună a constructorului român pe șantierul Drumului expres Brăila-Galați (10,76 km)! Lucrările, începute în ianuarie 2022, au ajuns la un stadiu fizic de 78% și au termen de finalizare mai 2024. Pe traseul acestui drum expres se construiește inclusiv Podul peste Siret, al doilea cel mai mare pod hobanat din România după cel de la Agigea (pe ruta Constanța-Mangalia. Podul hobanat va avea o lungime totală de 307 metri cu o deschidere centrală de 130 de metri”, a transmis ministrul Sorin Grindeanu, pe Facebook. 

Constructorul român este firma Spedition UMB a cunoscutului om de afaceri Dorinel Umbrărescu din Vrancea, supranumit „Regele asfaltului“. 

Totodată, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vizitat podul peste Dunăre de la Brăila acolo unde, în ultima perioadă, au apărut mai multe probleme.

„Acest pod nu a fost recepționat, iar ce de la CNAIR nu-l vor recepționa până când toate neconformitățile nu vor fi înlăturate. Nu este pusă în pericol nici măcar o secundă siguranța  pasagerilor în trafic. Nu există așa ceva. Mi-aș fi dorit să nu existe aceste neconformități, dar pot să vă spun că atât timp cât nu este pusă în pericol siguranța pasagerilor, iar problemele vor fi înlăturate pe cheltuiala companiei. Repet, siguranța pasagerilor nu este pusă în pericol”, a spus Grindeanu. 

Ministrul Transporturilor a mai cerut ca traficul rutier să nu mai fie închis noaptea deoarece constructorii nu au reușit să demonteze macaralele.

„Vreau să atrag atenția la un lucru. Am venit în iulie, s-a dat drumul la circulație. Constructorii și-au luat angajamente mărețe că vor da jos macaralele, pe parcursul nopții. Din ce am observat azi cu domnul Tudose, au reușit să dea jos, parțial, prima macara. Vreau să luați decizia să se circule și noaptea (n.r. adresându-se reprezentantului CNAIR). Nu văd motivul pentru care este întreruptă circulația pe timpul nopții, atât tâmp cât aceste macarale nu sunt demontate și date jos. Dacă tot nu dau aceste macarale, atunci să se circule 24 din 24. Când vor fi mobilizați să vină dânșii să ceară la CNAIR , că vor să lucreze și să dea jos aceste macarele. Până atunci, 24 din 24”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu. 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite