Restricţii de circulaţie din cauza caniculei pe toate drumurile naţionale din judeţul Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Circulaţia rutieră pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată duminică, 24 iulie, pe drumurile naţionale din judeţul Brăila, din cauza codului portocaliu de caniculă emis de meteorologi.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a dispus instituirea restricţiilor de circulaţie, duminică, 24 iulie, între orele 10:00-20:00, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile, din cauza codului portocaliu emis de meteorologi. 

Potrivit Agenţiei Naţionale de Meteorologie, 15 judeţe din ţară, printre care şi Brăila, se află sub cod portocaliu de caniculă. În timpul zilei se vor înregistra valori termice de 38- 41 de grade. 

În judeţul Brăila, drumurile publice vizate de restricţii de trafic pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone sunt: DN 21, DN 21A, DN 2B, DN 22, DN 23 şi DN 22B.

De la Poliţie aflăm că există şi excepţii. 

„În perioada menţionată, dintre vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pot circula vehiculele destinate: transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturi funerare, transporturi poştale, transporturi pentru distribuire de carburanţi, transporturi de mărfuri sub temperatura controlată, transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturi apă îmbuteliată şi transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale”, a anunţat Poliţia Brăila.

Poliţiştii rutieri recomandă parcarea vehiculelor vizate de restricţii, în parcări amenajate, astfel încât să nu fie afectată desfăşurarea circulaţiei în condiţii normale a celorlalţi participanţi la traficul rutier.

Vă recomandăm şi: 

Cum vor să rezolve autorităţile din Galaţi criza provocată de secetă. Investiţie de 100 milioane euro

Proaspăt instalat în funcţie, Petre Daea discută în teren cu fermierii din Moldova efectele secetei

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite