Cazul oribil al fetiţei de 7 ani obligată de propria mamă să întreţină relaţii sexuale cu un pedofil de 75 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

O brăileancă a fost condamnată la ani grei de închisoare pentru că şi-a transformat fiica de doar 7 ani într-un obiect sexual, pe care îl pasa unui italian de 75 de ani, care o abuza sexual după bunul plac.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv la 11 ani de închisoare pentru viol şi corupere sexuală a minorilor pe un italian de 75 de ani, Pietro Conte, care a abuzat sexual de zeci de ori o fetiţă din Brăila timp de mai bine de doi ani. 

Agresiunea asupra copilei a început pe când avea doar 7 ani, iar mama victimei, Fănuţa Şişu (fostă Boncu), a comis faptele în complicitate cu Pietro Conte.

Femeia a primit o pedeapsă de 14 ani şi 4 luni de închisoare pentru complicitate la viol şi corupere sexuală, dar şi rele tratamente aplicate minorului. Decizia instanţei a fost pronunţată pe 8 decembrie.

Poliţiştii au descoperit că, timp de mai multe luni, din toamna anului 2018 şi până pe 9 decembrie 2020, la diferite intervale de timp, în două imobile de pe raza municipiului Brăila, italianul a întreţinut  acte sexuale  cu o fetiţă, acum în vârstă de 10 ani, profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa.  Anchetatorii au stabilit că totul s-a petrecut cu consimţământul mamei copilei, Fănuţa Şişu. 

Mai mult decât atât, femeia întreţinea raporturi sexuale cu violatorul ca să-i arate fetiţei cum se face, iar în schimb îi dădeau copilei dulciuri şi sume modice de bani.

”Aceasta  din urmă, în schimbul promisiunii  şi oferirii de  dulciuri şi sume  de bani  modice  primite  de  la  inculpat, a determinat-o şi a încurajat-o pe minoră  să  suporte şi să întreţină acte sexuale cu acesta. În acelaşi  scop, al convingerii şi indicării modului de realizare, cei doi inculpaţi au întreţinut raporturi şi acte sexuale în prezenţa minorei”, a stabilit procurorul de caz.

„Faptele nu au generat o rumoare socială de amploare”

Dosarul penal a declanşat şi un adevărat scandal naţional după ce, pe 2 februarie 2021,  Judecătoria  Brăila a decis să înlocuiască arestul preventiv cu cel la domiciliu în cazul italianului. Judecătoarea care a pronunţat decizia, Cristina Coarnă, a argumentat atunci că faptele italianului nu sunt foarte grave şi nu au generat o reacţie din partea comunităţii care să justifice menţinerea lui după gratii.

„În prezenta cauză, faptele inculpatului, deşi reprobabile, nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel. Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă”, susţinea judecătoarea în motivarea deciziei ca bărbatul acuzat de violarea fetiţei să fie judecat în arest la domiciliu.

Judecătoarea Cristina Coarnă a folosit aceleaşi argumente şi într-o altă cauză în care a decis eliberarea din arest a unui alt bărbat, tot din Brăila, acuzat că a sechestrat şi violată o fată de 13 ani. Magistratul a fost ulterior suspendat din funcţie de Inspecţia Judiciară, fiind cercetat disciplinar pentru modul în care şi-a motivat hotărârea în acest caz şi urmează să decidă dacă o va exclude din magistratură.

Decizia arestului la domiciliu a fost ulterior revocată de Tribunalul Brăila, după ce poliţiştii au descoperit că Pietro Conte, după ce fusese eliberat din arest, a încercat să ia legătura cu fetiţa pe care o abuzase sexual.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Fată violată de un recidivist cu tupeu de interlop. Cum a reuşit să o determine să îi facă şi cumpărăturile

Adolescentă violată de unchiul iubitului ei. Ce pedeapsă i-au aplicat judecătorii

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite