Situaţie revoltătoare la un liceu de elită din Moldova. O profesoară este acuzată că a umilit patru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul a avut loc la Colegiul ”Mihai Eminescu” Botoşani FOTO Cosmin Zamfirache
Incidentul a avut loc la Colegiul ”Mihai Eminescu” Botoşani FOTO Cosmin Zamfirache

O profesoară de la un colegiu de elită din judeţul Botoşani este bănuită că şi-a umilit elevii în timpul orelor de curs. Aceasta ar fi pus patru elevi să stea în genunchi cu mâinile deasupra capului după ce ar fi deranjat ora. Cazul a intrat în atenţia Inspectoratului şi a Poliţiei.

Cazul greu de imaginat într-o instituţie modernă de învăţământ ar fi avut loc la finalul săptămânii trecute la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, un liceu de elită, recunoscut la nivel naţional, mai ales pentru olimpicii săi. 

O profesoară de limba română este acuzată că în timpul orei la o clasă de a X-a a umilit patru elevi. 

Incidentul a ajuns în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani care a anunţat că a demarat o serie de anchete. 

„Un corp de inspectori şcolari va verifica situaţia semnalată. Este inacceptabil un asemenea comportament în orice şcoală”, a precizat inspectorul şcolar general Ada Macovei. 

Surse din cadrul anchetei au confirmat că este vorba despre profesoara Diana Damean, ar fi pus elevii să stea în genunchi cu mâinile ridicate după ce ar fi deranjat ora. 

Totodată s-a autosesizat şi Poliţia. Reprezentanţii IPJ Botoşani au precizat că a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă. Totodată se precizează că dosarul a fost deschis pe faptă, nu în privinţa unei persoane. 

În cadrul Colegiului „Mihai Eminescu” a fost deschisă şi o anchetă internă. Profesoara acuzată a mai fost protagonista unui scandal asemănător, anul trecut. Mai precis, în timpul unei excursii la Braşov, cu elevii clasei a VIII-a, de la acelaşi colegiu botoşănean, profesoara ar fi împărţit palme elevilor care se distrau prea zgomotos pe holurile hotelului. Unii elevi s-au încuiat în camere de frică. Mai mult, profesoara a pus punct excursiei cu o zi mai devreme.  

Vă recomandăm să citiţi şi:

Bătaie într-o şcoală din Brăila. Un elev de 10 ani a lovit mai mulţi colegi

Au mers la şcoală înarmaţi cu un pistol şi cu un briceag. Doi elevi de liceu, anchetaţi penal

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite