O şcoală cu adevărat altfel. Elevii botoşăneni au transformaţi pentru o zi în cofetari şi puşi să facă prăjituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii de la Botoşani au făcut prăjituri pentru şcoala altfel FOTO Cosmin Zamfirache
Copii de la Botoşani au făcut prăjituri pentru şcoala altfel FOTO Cosmin Zamfirache

În cadrul proiectului ”Şcoala altfel”, elevii botoşăneni s-au pus în pielea cofetarilor pentru o zi, în cadrul unei acţiuni inedite. Inclusiv puştii de clasa a II a au făcut eclere şi rulori, pe care le-au ornat şi însiropat.

Activitate inedită organizată de mai multe şcoli din Botoşani, în colaborare cu o cofetărie din municipiul reşedinţă de judeţ, în cadrul programului ”Şcoala altfel”. Mai precis copii de şcoală primară şi gimnaziu au fost transformaţi în cofetari şi patiseri pentru o zi. Şi nu doar în joacă sau pur informativ. Au primit şorţuri, unii şi bonete şi au fost puşi să lucreze în laboratorul unei cofetării de pe strada Primăverii din municipiul Botoşani.

De la carte la învârtit rulouri şi făcut eclere

Au fost iniţiaţi într-ale patiseriei şi cofetăriei în special şcolarii din clasele mici, dar şi cei de gimnaziu. Au participat aproape 100 de elevi de la mai multe şcoli, venind în ture sau pe zile, în laboratorul cofetăriei, cunoscute în oraş şi drept ”cofetăria educativă”, datorită ofertelor şi promoţiilor practicate de patronii acesteia. 

Mai precis, orice client primeşte o prăjitură în schimbul unei cărţi donate, iar cei care renunţă la telefon sau tabletă pentru a citi o carte din biblioteca cofetăriei, primesc o cafea gratuit. Puştii au primit echipament adecvat, inclusiv tricouri şi şorţuri speciale şi au fost puşi efectiv la treabă. Asistaţi de angajaţii cofetăriei, şi-au spălat bine mâinile şi au trecut la confecţionat, pe bune, rulouri, brioşe şi eclere.

prajiturile

 Anca spune că nu se aştepta să-i placă atât de mult meseria de cofetar FOTO Cosmin Zamfirache

”Este o bună oportunitate de a cunoaşte şi alte meserii, decât cele extrem de popularizate. Plus că văd şi ei cum i-a naştere aceea prăjitură delicioasă, pe care o iubesc cu toţi. Totodată genul acesta de muncă îi responsabilizează şi de ce nu poate îşi dau seama unii dintre ei că au talent şi aplecare pentru aşa ceva.”, spune Isabela Cârligeanu, administratorul cofetăriei. Cei mai activi au fost puştii din clase primare. Au lucrat cu pasiune până când şi-au terminat preparatele. Mulţi dintre ei, nu aua avut nevoie de prea multe explicaţii din partea personalului.

După faptă şi răsplată

După ce au terminat de făcut preparatul, tot puştii l-au şi ornat cu ciocolată sau l-au umplut cu cremă de diferite tipuri. ”Nu ştiam că este aşa de frumos. Îmi plac şi mai mult acuma prăjiturile”, spune Anca, o fetiţă de clasa a II a de la Şcoala numărul 7 din Botoşani. Culmea, ornatul şi făcutul prăjiturilor a prins mai mult în rândul băieţilor. ”Este foarte frumos să le desenezi aşa. Este greu dar este şi frumos. Ca la desen, numai că desenăm cu ciocolată. Aş vrea să  fac şi la şcoală asta”, spune Codrin, un alt puşti de clasa a II. 

codrin

Codrin a petrecut o zi plăcută ornând prăjituri FOTO Cosmin Zamfirache

După ce le-au ornat, copii au putut să-şi consume propria creaţie. A fost după faptă şi răsplată. Cine s-a străduit mai mult, a avut preparatul cel mai gustos. ”Este cu adevărat o altfel de şcoală”, a mai adăugat un puşti după ce şi-a mâncat eclerul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

 

Elevii gălăţeni vor petrece o „săptămână altfel” alături de pompieri. Salvatorii îi vor instrui pe micuţi pentru situaţii de urgenţă

Zeci de elevi de la Dragoteşti, pentru prima dată în viaţa lor la un proces

Botoşani

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite