Mamă asistată la naștere prin apel video, din cauza drumurilor înzăpezite. A născut o fetiță de 2,8 kilograme VIDEO

0
Publicat:

Din cauza drumurilor înzăpezite, ambulanța Serviciului de Ambulanță Județean Botoșani nu a putut ajunge la femeia care solicitase întervenția. Personalul medical a asistat-o la naștere prin apel video. 

FOTO: ISU Botoșani
FOTO: ISU Botoșani

„Personalul medical din dispeceratul ISU - SAJ a asistat, prin apel video, naşterea unei fetiţe de aproximativ 2,8 kilograme”, anunță ISU Botoșani.

Mama, o femeie de 41 de ani, din localitatea Crasnaleuca, aflată la a patra naştere, a cerut ajutor prin apel 112.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ambulanţa SAJ nu a putut să ajungă la caz.

„Prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Coţuşca s-a luat legătura cu două femei, care au mai asistat la naşteri. Una dintre ele a urmat toate indicaţiile date de către personalul medical din dispecerat şi a ajutat-o pe mamă să nască”, adaugă ISU.

Mama şi nou-născutul sunt în stare bună. Nici asistentul medical din comuna învecinată, care s-a oferit să monitorizeze mama şi copilul, până la sosirea unui echipaj SAJ, nu a reuşit să ajungă la caz, deoarece a rămas înzăpezit.

Peste 400 de persoane rămase înzăpezite cu maşinile pe drumurile naţionale şi judeţene din Botoşani au fost salvate de pompierii militari şi voluntari, iar la Dispeceratul ISU - SAJ s-au înregistrat 751 de apeluri de urgenţă de la cetăţeni care solicitau sprijin, informează joi dimineaţă Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite