Funcționari de la Garda de Mediu bănuiți că luau șpagă pentru a închide ochii la nereguli. Trei au fost reținuți de DNA

0
Publicat:

Trei funcționari publici au fost reținuți de DNA în urma unor percheziții de amploare efectuate în trei județe din Moldova. Este vorba despre doi comisari de la Garda de Mediu și un angajat al Agenției pentru Protecția Mediului.

La Botoșani au avut loc percheziții FOTO botosaninews
La Botoșani au avut loc percheziții FOTO botosaninews

În urma descinderilor DNA din județele Iași, Botoșani și Suceava, de miercuri, au fost reținute trei persoane din județul Botoșani. Față de alte persoane ridicate de anchetatori s-a dispus măsura controlului judiciar. Cei trei reținuți sunt funcționari publici, doi de la Garda de Mediu și unul de la Agenția de Protecția Mediului (APM). Sunt bănuite fapte de corupție comise anul trecut. 

Descinderi de amploare

Miercuri, 30 martie 2023, în județele Botoșani, Iași și Suceava au avut loc descinderi de amploare a procurorilor DNA la instituții publice, sedii de firmă și locuințe. Descinderile au avut loc în 64 de locații din trei județe.

La nivelul instituțiilor publice au avut loc descinderi și percheziții la Garda de Mediu, APM, Sistemul de Gospodărire al Apelor Botoșani, dar și la Administrația Bazinală de Apă Prut Bârlad.

Totodată, au avut loc verificări și descinderi și la mai multe primării din județul Botoșani.

Pe lângă instituțiile publice au fost efectuate descinderi și la 21 de societăți comerciale. Au fost duși la audieri numeroși funcționari atât de la Garda de Mediu Botoșani, dar și de la APM. În urma audierilor, trei funcționari din Botoșani au fost reținuți de procurorii DNA. 

Șpagă pentru a închide ochii la nereguli

Conform anchetatorilor sunt vizate fapte de corupție și alte fapte asimilate celor de corupție.

Funcționarii vizați sunt bănuiți că ar fi luat șpagă de la diferiți agenți economici sau unități administrativ-teritoriale pentru a se face că nu văd anumite probleme privind normele de mediu.

În plus, tot pe bani, și-ar fi îndeplinit defectuos sarcinile de serviciu sau pur și simplu nu au luat nicio măsură atunci când se cuvenea. 

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite